Cu toții avem moduri diferite de a percepe lucrurile ce își fac apariția in viețile noastre. Mereu oamenii vor fi nemulțumiți, indiferent ce li se întâmplă, acest lucru însemnând că își vor dori lucruri mai bune decât cele care au fost bune la vremea lor. Din punctul meu de vedere, gândirea noastră poate da un calificativ lucrurilor ce ni se întâmplă, întrucât ele nu sunt bune sau rele în sine, ci percepția noastră le face să fie astfel.
Un prim argument îl constituie faptul că oamenii au tendința de a se considera niște persoane ghinioniste, fără măcar puțin noroc în viață atunci când li se întâmplă chiar și cel mai mic lucru rău. De cele mai multe ori ei văd răul și defectele prima dată, indiferent cât de mici sunt acestea. Fericirea sau nefericirea depinde doar de noi, întrucât noi alegem cum vrem să fim și ce fel de lucruri să ne facă fericiți. Nu trebuie să lăsăm o întâmplare mai puțin plăcută să ne condamne la nefericire. Trebuie să acceptăm ideea că fiecare lucru are scopul lui pentru care se întâmplă. Ne vom da seama de motivul pentru care s-au întâmplat unele lucruri, mai târziu, când probabil nici nu o să le mai acordăm importanță.
Un argument secund: oamenii nu apreciază lucrurile mărunte, dar bune din viața lor, în schimb lucrurile mici și rele îi fac să creadă că viața lor nu merită să fie trăită. Fericirea ne-o facem noi, iar pentru acest lucru este nevoie să ne bucurăm chiar și de lucrurile mărunte, care de fapt, în realitate pentru alte persoane sunt lucruri mărețe. Un bun exemplu îl reprezintă vederea noastră. Noi nu apreciem zilnic acest dar. Un nevăzător ar fi cel mai fericit dacă ar primi această binecuvântare și ar aprecia enorm, pentru că, probabil, asta și-ar dori cel mai mult, să vadă.
În concluzie, ceea ce ni se întâmplă poate duce la nefericire atâta timp cât noi avem o percepție greșită. Pentru fiecare dintre noi, fericirea constă în lucruri diferite față de ceilalți, întrucât pentru unii a putea să vadă înseamnă fericire, pentru alții un simplu aparat de fotografiat înseamnă fericire, iar pentru restul a avea o familie înseamnă fericire.
Un celebru scriitor de literatura motivationala zicea ca suntem 7 miliarde de pamanteni si deci putem da 7 miliarde de definitii ale fericirii.