A sosit TIMPUL!
Vă recomandăm noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 207,
din iunie 2016, incluzând suplimentul dedicat Constituției române de la 1866!
Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii iunie 2016.
Nr. 207 al revistei va fi disponibil în scurt timp în toată țara prin rețeaua de distribuție Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași) și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente. Pentru a fi la curent cu toate noutățile, vă recomandăm să accesați și pagina de facebook a revistei TIMPUL și să vă abonați.
Numărul lunii iunie al revistei de cultură contemporană TIMPUL conține un supliment special, dedicat Constituției române de la 1866, care a stat la baza construcției României moderne. Semnează articole pe această temă Ioan Stanomir, Sorin Liviu Damean, Tudor Vişan‑Miu, Ioan‑Luca Vlad, Claudiu Pădurean, Tudor Curtifan, Alexandru Muraru și Liviu Brătescu. Din cuprinsul suplimentului numărului 207, vă recomandăm și interviul cu Radu Carp, profesor la Universitatea din București.
În Editorialul din acest număr, George Bondor analizează ramificațiile scepticismului european, care pot fi descoperite și în desfășurarea unui eveniment sportiv important, Campionatul European de Fotbal.
În paginile de Actualitate, Andrei Giurgia scrie despre TIFF 2016, un festival ajuns la maturitate.
Paginile Focus sunt dedicate volumului Viaţa ficţiunii după o revoluţie, de Radu Cosașu (Oscar Rohrlich). Semnează opinii: Andrei C. Şerban, Ioan Şerbu, Marin Mălaicu‑Hondrari, Krista Szöcs, Radu Vancu.
Dosarul de Filosofie, coordonat de George Bondor, analizează fenomenul migraţiei cu trimitere la originile sale biblice. Semnează opinii Iulian Faraoanu, Constantin Răchită, Emanuel Grosu și Paul‑Cezar Hârlăoanu.
Din paginile revistei de cultură contemporană TIMPUL (nr. 207/iunie 2016) vă recomandăm și interviul realizat de Andrei Giurgia cu regizorul Cristian Mungiu, revenit la Iași cu o nouă performanţă: premiul pentru regie cu pelicula Bacalaureat, obţinut la cea de‑a 69‑a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.
În pagina Exclusiv, puteți citi interviul realizat de Adina Scutelnicu cu sculptorul Mircea Ștefănescu, considerat de critica de specialitate drept unul dintre „fermenţii efervescenţei sculpturii ieșene” de după anii ’90.
Din paginile de literatură, vă recomandăm poemele semnate de Daniel Coman, L. Om, Emil Brumaru. În paginile de proză, citiți un fragment din volumul Agenţia, de Cristian Fulaş.
Numărul 207 al revistei TIMPUL conține și alte articole, semnate de Claudiu Komartin, Maria Bilaşevschi, Oana Maria Nicuţă, Constantin Piştea, Angelo Mitchievici, Dana Ţabrea, Simona Preda, Roxana Patraş, Lucian Dîrdală, Bogdan Călinescu, Stelian Dumistrăcel, Lavinia Maria Pruteanu, Mioara Anton, Teodora Manea, Dan Pavel, Dănuţ Mănăstireanu, Cosmin Ciotloş, Dragoş Dascălu și Radu Vancu.