Eseu argumentativ. Adina Vața: Despre importanta alegerii unui model in viata

descărcare

Despre importanta alegerii unui model in viata

Un tanar, atunci cand isi formeaza viitorul, este influentat de tot ceea ce il inconjoara. In general, personalitatea si comportamentul unei personae este rezultatul influentei venite din partea mediului inconjurator, dar si a modelului ales.

Parerea mea este ca un tanar se formeaza in functie de ceea ce vede in jurul sau, de aceea este foarte important ca acesta sa isi aleaga un model demn de urmat.

In primul rand, alegerea unui model in viata nu este la fel la toate varstele sau la toate persoanele. De exemplu, un copil isi va alege ca model in viata un super erou ca Batman sau Superman, in timp ce un adolescent este mult mai atras de o personalitate la moda in acea perioada. Este bine pentru tineri sa-si aleaga modele de urmat in viata, deoarece acestia pot invata cum sa fie perseverenti, cum uneori este nevoie de sacrificii, cum tot ceea ce iti doresti se obtine prin munca etc.

In al doilea rand, cand un tanar se raporteaza doar la un model, acest lucru ii poate dauna, deoarece isi poate pierde identitatea. Un astfel de exemplu este reprezentat de fetitele ce o admira pe Hannah Montana sau pe Violetta. Nu este un lucru rau sa admiri pe cineva, insa de multe ori aceasta admiratie atinge anumite extreme, aceste fetite renuntand la identitatea proprie si adoptand-o pe cea a personajului admirat.

In concluzie, este important sa ne alegem modele in viata, daca acestea reprezinta exemple pozitive, dar, in acelasi timp,  fundamental este sa avem o identitate proprie, sa ne cautam propriul traseu in viata cu ajutorul potentialului, astfel sa devenim la randul nostru modele de urmat pentru alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.