Adina Vața: Despre posibilitatile tinerilor de integrare sociala

descărcare

Despre posibilitatile tinerilor de integrare sociala

 

  In zilele noastre, tinerii se pot bucura de beneficii din toate domeniile de activitate. Integrarea sociala este de asemenea mult mai usoara acum, decat in urma cu 20 de ani. Aceste posibilitati sunt prezente datorita evolutiei tehnologiei si in principal a omului.

 

  Consider ca tinerii de azi au mai multe posibilitati de integrare sociala decat cei din urma cu 15-20 de ani, datorita conditiilor create de tehnologia ce in doar cativa ani pune la dispozitie tuturor metode mult mai comode si mult mai eficiente de socializare. Pentru a-mi sustine parerea, voi utiliza doua argumente, zic eu convingatoare.

  Primul meu argument se refera la conditiile tinerilor din trecut, conditii ce nu mai satisfac standardele tinerilor din prezent. De exemplu, in trecut, atunci cand o persoana dorea sa se integreze intr-un grup reusea poate cu o dificultate mai mare decat unul de azi, deoarece acela poate nu cunostea prea bine conditiile de integrare, activitatea grupului, sau lucrurile ce placeau membrilor, spre deosebire de un tanar de acum, ce pentru a afla ce conditii trebuie sa indeplineasca pentru a se integra arunca o privire pe facebook, se imprieteneste cu un membru sau doi, iar restul este floare la ureche.

  Al doilea argument se refera la integrarea prin intermediul activitatilor in comun realizate de diferite institutii, cu scopul dezvoltarii spiritului social. De exemplu, in cadrul unei astfel de activitati, chiar daca increderea de sine te determina sa fi o persoana introvertita, ajungi sa te deschizi incetul cu incetul, astfel avand o mai mare posibilitate sa te integrezi din punct de vedere social.

  In concluzie, tinerii au mai multe posibilitati de integrare sociala datorita evolutiei umane, care la randul ei aduce si dezvoltarea tehnologica, culturala etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.