Adina Vața: Libertatea-șansa dată omului

cover

Consider ca libertatea este una dintre cele mai mari sanse date omului.

Cred acest lucru, deoarece omul este vietuitoarea careia i s-au dat multe sanse, dar aceea de a fi liber este cea mai mare. Exista persoane care nu profita de aceasta sansa, care renunta la libertatea lor pentru un moment de ratacire sau, mai grav, pentru distractie. Libertatea este lucrul de care fiecare om trebuie sa aiba grija, mare grija, fiindca o asemenea sansa nu ti se ofera de mai multe ori.

Primul argument adus in favoarea opiniei mele se leaga de libertatea de a alege. Omul trebuie sa se simta mandru pentru ca are sansa de a alege lucrurile pe care vrea sa le faca, insa trebuie sa aiba grija ce alegeri face, deoarece atunci cand faci alegeri gresite, sansa la libertate se diminueaza, cu timpul dispare(„O libertate fără limite ucide libertatea.”).

Al doilea argument are legatura cu libertatea de a simti. De exemplu, orice om este liber sa aleaga persoana pe care o iubeste sa-i fie alaturi, sau orice om este liber sa-si aleaga profesia unde se simte bine, in largul sau. Libertatea este singurul lucru care iti da posibilitatea sa faci orice. Unele persoane fac anumite lucruri gresite, spunand ca sunt libere si pot face orice, dar atunci cand faci un lucru gresit, nu-l faci pentru ca esti liber, il faci pentru ca asta te caracterizeaza.

In concluzie, LIBERTATEA chiar este o sansa data omului, modul in care acestia o folosesc depinzand doar de ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.