ICR Chișinău: Concursul de poezie, proză și eseu “Limba Română este patria mea!” ( Nichita Stănescu)

Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Consulatul General al României la Bălți și Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei organizează , pentru a marca Ziua Limbii Române (sărbătorită în fiecare an la 31 august) un concurs online de poezie proză și eseu adresat tinerilor iubitori ai limbii române, transmite Romanian Global News.

Concursul se adresează tinerilor din Republica Moldova, cu domiciliul în municipiul Bălți și în raioanele Rîbnița, Briceni, Rîșcani, Glodeni, Sîngerei, Dondușeni, Soroca, Drochia, Telenești, Edineț, Fălești, Camenca, Florești, Ocnița, Soldănești, Rezina, Ungheni și este organizat pe două secțiuni :

  1. Elevi de școală generală, ciclul gimnazial
  2. Elevi de liceu și studenți.

Lucrările, în format word sau pdf , redactate cu font Times New Roman, de 12, cu spațiere de 1,15 puncte între rânduri, pe pagină format A4, de maximum 3 pagini, se Depun electronic în perioada 1 august – 25 august 2020, ora 24,00, la adresa de email: concurszlr@gmail.com.
Juriul compus din acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău, Petrișor Dumitrescu consulul general al României la Bălți și scriitorul Jachi Florea urmează să acorde 3 premii și 3 mențiuni la fiecare categorie. Premiile constau în volume de literatură română, albume de artă și lucrări științifice de literatură română.

Câștigătorii concursului urmează să fie anunțați luni, 31 august 2020 pe conturile de facebook ICR Chișinău și Pagina Oficială a Consulatului General al României la Bălți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.