Ionela Sorescu: Rolul tehnologiilor moderne în promovarea lecturii în rândul tinerilor

images

Rolul tehnologiilor moderne în promovarea lecturii în rândul tinerilor este important.

În opinia mea, lectura este elementul primordial care face diferența între oamenii care au o cultură dezvoltată, anumite cunoștințe, și acele persoane care nu știu să aprecieze o carte și să-i simtă profunzimea.

În primul rând, într-o societate digitalizată, în care nu se acordă niciun interes culturii, tinerii copiază același model, înțelegând astfel să nu mai citească, dar odată cu dezvoltarea tehnologiei au apărut și e-book-urile, oamenii, atrași de noile aparate, începând astfel să acorde totuși o mică atenție lecturii. De exemplu, e-book-urile reprezintă o cale ușoară de a găsi cărțile preferate, sunt facil de transportat, de depozitat, acaparând atenția tuturor. În metrou sau în tramvai, pentru a-și face călătoria mai plăcută, studenții își aruncă ochii pe o carte electronică.

În al doilea rând, chiar dacă lumea contemporană este înglobată de tehnologia modernă, unii tineri sunt încă atrași de o carte clasică, vor să simtă mirosul filelor abia tipărite, să o răsfoiască și să-i înțeleagă mesajul. De exemplu, chiar și eu sunt atrasă de lecturile online, însă nu uit faptul că un lector adevărat este cel care știe să țină în mâini o carte, să fie atras de povestea în sine și să înțeleagă eforturile autorului pentru a scrie.

În concluzie, tehnologia și lectura sunt incompatibile, tinerii încercând mereu să își ocupe vremea cu alte preocupări, nefiind capabili să aprecieze o carte la justa ei valoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.