Laura Cosoi la TVR 2 – cu Liana Stanciu, sambata, de la ora 19.00

Liana Stanciu_portret

Lansări, evenimente şi documentare de 13 milioane de lire sterline

La „Arte, carte şi capricii”- sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

Şi în această săptămână, la Arte, carte şi capricii ne întâlnim cu teatrul, cartea, muzica, cu invitaţi speciali şi cu cele mai noi informaţii şi evenimente din spera culturală.

 

Primul subiect al ediţiei este legat de un mare eveniment cultural: seara de gală organizată la Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti. După o renovare care a durat mai mult de patru ani, Sala Mare şi-a deschis din nou  porţile, pentru a întâmpina publicul venit să vadă premiera cu „Înşir-te, mărgărite”, spectacol realizat după piesa omonimă scrisă de Victor Eftimiu, în viziunea regizorală a lui Dan Puric.

 

Tot sâmbătă, Arte, carte şi capricii vă invită în culisele celei mai noi montări a Operei Naţionale Bucureşti, un spectacol cu adevărat de excepţie. Balerina Alina Cojocaru interpretează rolul principal într-un triptic inspirat de drama “Dama cu Camelii”, după Alexandre Dumas fiul.

 

Remarcat deja de critica de specialitate din străinătate şi distins cu 4 premii la Los Angeles Cinema Festival of Hollywood, precum şi cu distincţia “Rising Star Award” în competiţia Canada International Film Festival 2015, pelicula CEL ALES este lansat în această săptămână pe marile ecrane din România. Aşa că la Arte, carte şi capricii aflaţi mai multe de la invitaţii Lianei Stanciu: actriţa Laura Cosoi şi regizorul Cristian Comeagă.

 

Şi dacă tot vorbim de producţii cinematografice, la rubrica DocuBlitz, Sorin Faur ne propune astăzi o capodoperă clasică a speciei. Noi nu vă dezvăluim decât că a costat aproape 13 milioane de lire sterline (la valoarea de astăzi a monedei britanice) şi a fost cel mai scump documentar produs pînă în 1973 – mai multe amănunte aflaţi la Arte, carte şi capricii”- sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 19.00,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.