Liana Stanciu: Hamburg, Istanbul, Monte Carlo, Bragadiru – vineri, la TVR2- de la ora 21.

Liana Stanciu si Radu Muntean

Periplu cultural inedit: Hamburg, Istanbul, Monte Carlo, Bragadiru

Vineri, la Arte, carte şi capricii”

 

Vineri, 16 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 2 şi TVR HD este programată prima ediţie a celui de-al treilea sezon al emisiunii Arte, carte şi capricii prezentată de Liana Stanciu. Şi pentru că toamna aduce atâtea bogăţii în librării, în expoziţii, în sălile de cinema sau teatru şi la televiziune, această ediţie este extrem de bogată în evenimente culturale şi trece în revistă: filme, lectura ca terapie, muzică, dans contemporan, artă vizuală – desfăşurate în cele mai diverse locaţii: Hamburg, Istanbul, Monte Carlo, Bucureşti şi la Palatul Bragadiru.

 

După ce a anul acesta a fost selectat la Cannes la sectiunea „Un certain regard”, cel mai recent film al regizorului Radu Muntean „Un etaj mai jos” a câştigat, săptămâna trecută, cel mai important premiu la Filmfest Hamburg – cel de-al treilea festival internaţional de film (ca mărime) din Germania. Publicatia Variety a numit filmul ”un anti-thriller captivant, cu accente dostoievskiene”, iar Hollywood Reporter, „o meditaţie amară despre responsabilitate, vină şi comunitate, într-o epocă în care afli mai multe despre vecini de pe Facebook, decât vorbind cu ei”. Aşa că Liana Stanciu îl are ca invitat, în prima ediţie din acest sezon de Arte, carte şi capricii,  pe eroul principal al acestui nou succes românesc: regizorul Radu Muntean.

 

Pornind de la Voltaire care spunea ”Lăsaţi-ne să citim şi să dansam – sunt printre puţinele lucruri care nu fac rău nimanui”, la o librărie din Bucureşti a avut loc evenimentul – “Citeşte sănatos” şi ne invită la ceainarie să citim ca terapie ….

 

Alte subiecte ale acestei prime ediţii de Arte, carte şi capricii vă prezintă o soprană din Piteşti – necunoscută în ţară dar consacrată pe cea mai mare scenă lirică din Istanbul, un proiect de recuperare a istoriei dansului contemporan românesc, un eveniment în premieră al artiştilor vizuali la Bucureşti, un artist contemporan prezent la târgul ArtMonaco de la Monte Carlo, cea mai recentă colecţie a unor “Destine ca-n filme”,  precum şi momente de la Convenţia internaţională de tatuaje găzduită de Palatul Bragadiru.

 

Dacă am reuşit să vă trezim curiozitatea despre toate aceste informaţii culturale, atunci nu pierdeţi ediţia din această vineri de Arte, carte şi capricii – de la ora 21.00, la TVR 2, TVR HD, dar şi online, pe portalul video TVR+.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.