Maria Precup: Rolul călătoriilor. Text argumentativ

images

În opinia mea, călătoriile sunt benefice, indiferent de natura lor. Fie că alegem să călătorim fizic ori cu gândul, aproape ori dincolo de granițe, fiecare călătorie înseamnă noi experiențe.

În primul rând, noi călătorim încă de când suntem mici. De exemplu, excursiile în care mergeam, încă de la grădiniță, m-au ajutat să cunosc țara, atât cultural, cât și geografic, dar acestea erau și un prilej de comunicare și legarea unor noi prietenii. Datorită acestor experiențe, în cartea amintirilor mele, am adăugat numeroase pagini colorate și pline de veselie.

În al doilea rând, chiar dacă timpul sa împrejurările nu ne pot permite să călătorim atât de departe pe cât am vrea, nimeni și nimic nu ne poate opri să călătorim departe cu gândul. De exemplu, încă de când eram copil visam să ajung în țări îndepărtate. Cu toate că fizic nu am avut această posibilitate, imaginația m-a ajutat să ating granițele inefabilului și să ajung în orice loc mi-aș fi propus.

În concluzie, călătoriile sunt benefice, atât pentru cultura noastră, cât și pentru alinarea gândurilor care fug departe uneori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.