Mariana Rusen: 5 programe noi, din acest weekend, la TVR2

Dan Andrei Aldea Baniciu si Bertzi

Primăvara aduce o avalanşă de noutăţi

La TVR 2 – din acest weekend

 

Sâmbătă, 21 martie, intră în emisie primele programe noi pe care le puteţi urmări, din acest sezon, la TVR 2. Este vorba de o întâlnire săptămânală a Danielei Zeca Buzura cu personalităţi marcante la Mic dejun cu un campion, de un ciclu de 12 documentare, producţie TVR, despre România în anii celui De-Al Doilea Război Mondial, precum şi de două emisiuni îndrăgite care revin într-un nou format. După o pauză de mai mulţi ani, iubitorii micilor prieteni necuvântători pot viziona din nou la TVR 2 emisiunea Arca lui Noe,  în timp ce iubitorii muzicii bune au o surpriză extraordinară din partea lui Ducu Bertzi. El îl aduce în prima ediţie a noului sezon Omul cu chitara pe Dan Andrei Aldea – care, pentru prima dată după 40 de ani, revine în studiourile TVR. Tot sâmbătă, emisiunea Popasuri folclorice  aduce o ediţie specială dedicată marelui violonist şi dirijor Petrică Pană la împlinirea a 50 de ani de la debutul său în Televiziunea Română.

Capitolul noutăţi din acest weekend este completat la TVR 2 duminică, 22 martie, de A doua emigrare –  un program care aduce poveştile reale de viaţă ale românilor care, după ani de muncă în străinătate, se întorc în ţară. Chiar dacă revin «acasă», ei trebuie să treacă printr-un alt proces de reintegrare – plin de probleme şi obstacole – care îi forţează pe aceşti oameni să trăiască, practic, o a doua emigrare.

 

Mai multe detalii despre noutăţile TVR 2 din acest weekend găsiţi în cele de mai jos:

  • Sâmbătă, de la ora 9.00 Mic dejun cu un campion. Moderator Daniela Zeca Buzura – O întâlnire matinală săptămânală cu excelenţe româneşti care au performat în domeniile lor sau cu tineri redutabili pentru care celebritatea timpurie nu mai este un secret. TVR 2 a pregătit 12 ediţii în care putem savura, împreună cu Daniela Zeca Buzura şi cu invitaţii săi, aroma inconfundabilă a cafelei din dimineaţa primei zile de weekend.  În fiecare sâmbătă stăm la o şuetă spontană şi nonconformistă, citim ziarul, călătorim şi aflăm lucruri necunoscute despre cei mai îndrăgiţi români. Primul care «sparge gheaţa» şi acceptă invitaţia Danielei Zeca Buzura la cel mai inedit «mic dejun» televizat este maestrul Mircea Albulescu.
  • Sâmbătă, de la ora 10.00România în anii celui De-Al Doilea Război Mondial – Serial documentar care (pe parcursul a 14 episoade) prezintă istoria României în anii celui de-al doilea Război Mondial, din 1938 până la sfârşit, în 1945. Sunt urmărite în paralel şi principalele momente ale relaţiilor internaţionale din perioada războiului, respectiv tratatele de alianţă la care România a aderat. Imaginile de arhivă sunt însoţite de comentariile specialiştilor pe aspecte politice, militare, economice: col.dr. Petre Otu, istoric militar, prof. Dr. Cristian Troncotă, istoric al serviciilor secrete, Wilfried H. Lang (Germania), analist economic, specialist în problemele petrolului, acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici şi alţii. O producţie TVR – realizator: Georges Boisnard, producator dr. Filaret Acatrinei.

 

  • Sâmbătă, de la ora 11.30Arca lui Noe – emisiunea care (după 11 ani de prezenţă continuă în grila TVR 2) a avut o pauză mai lungă de emisie – revine acum cu forţe proaspete şi cu multe poveşti interesante despre natură şi animale. La Arca lui Noe învăţăm că gradul de civilizaţie se poate măsura şi prin felul în care tratăm şi respectăm natura, animalele şi mediul înconjurător. În plus, toţi cei care iubesc animalele, plantele şi le-au făcut loc în casele lor găsesc aici informaţii, sfaturi şi noutăţi de interes. Nu lipsesc din emisiune sfaturile medicilor, ale dresorilor precum şi informaţii despre programele în care sunt implicate animale în folosul oamenilor.

 

  • Sâmbătă, de la ora 13.00Popasuri folclorice Ediţie specială dedicată marelui violonist şi dirijor Petrică Pană la împlinirea a 50 de ani de la debutul în Televiziunea RomânăÎn semn de preţuire şi respect vin să-l sărbătorească artişti care au cunoscut inspiraţia baghetei sale dirijorale: Elena Merişoreanu, Gheorghe Turda, Saveta Bogdan, Petrică Mâţu Stoian, Domnica Sorescu, Adriana Mihai, Elena Radu, Ioana-Maria Ardelean, Tina Militaru, Georgiana Pană (nai), Teodor şi Mandi Pană (vioară), Nelu Radu (ţambal). Prezintă Miruna Ionescu.

 

  • Sâmbătă, de la ora 17.00Omul cu chitara – Noul sezon al emisiunii aduce o schimbare de format astfel încât, o dată pe lună, sub titlul Ducu Bertzi şi prietenii, iubitorii muzicii bune au parte de adevărate recitaluri ale celor mai buni artişti contemporani. Primul care deschide noua serie este Dan Andrei Aldea, muzician complex care, în urmă cu 34 de ani, a decis să se stabilească în străinătate. Acum, după 40 de ani, Dan Andrei Aldea revine în platoul unei emisiuni la TVR şi cântă cele mai bune piese ale sale. Prezent în această primă ediţie este şi Mircea Baniciu – într-o emisiune spectacol care lansează o nouă serie de concursuri pentru telespectatori. În fiecare ediţie, 3 dintre fanii emisiunii pot câştiga câte o chitară.

 

Duminică, 22 martie, de la ora 12.30 debutează A doua emigrare  – o emisiune cu şi despre românii care, după ani de muncă în străinătate, se întorc în ţară unde trebuie să treacă printr-un alt proces de reintegrare – plin de probleme şi obstacole. De la găsirea unui job, salariile mici, birocraţia stufoasă şi până la drama părinţilor respinşi de copiii care nu-i mai recunosc – aceşti oameni trăiesc o a doua emigrare. Prima ediţie aduce poveştile a două femei puternice : o mamă singură cu trei copii care acum are o pensiune în Hărman, judeţul Braşov şi o tânără care încă luptă pentru a realiza ce şi-a propus cu banii câştigaţi pe un vas de croazieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.