Mariana Rusen: Despre Parsifal, Directorul Executiv si alte premiere-cu Liana Stanciu-sambata, de la 19.00, la TVR 2

Liana Stanciu si Claudiu Istodor

Invitaţie la călătoria săptămânală prin lumea fascinantă a culturii – cu Liana Stanciu

La „Arte, carte şi capricii”- sâmbătă, 30 mai, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

Chiar dacă Salonul Internaţional de carte Bookfest şi-a închis porţile, ecourile celui mai important eveniment cultural al sezonului încă nu s-au stins. Evenimentul a fost reflectat pe larg la TVR 2 unde emisiunea Arte, carte şi capricii a realizat un adevărat maraton editorial – cu cinci transmisiuni directe şi o ediţie specială. Aşadar, în această ediţie sunt prezente câteva dintre cele mai interesante subiecte filmate la Bookfest, plus alte informaţii din lumea fascinantă a culturii.

La Sala Nouă a Teatrului de Comedie din Bucureşti a avut loc premiera spectacolului C.E.O.(Directorul executiv) de Stig Larsson, în regia tânărului regizor Vladimir Anton.  Au aparut pe scenă Claudiu Istodor,  Andi Vasluianu, Mirela Oprişor, Smaranda Caragea şi Alex Bogdan. Cum s-a desfăşurat evenimentul aflăm de la Liana Stanciu şi invitatul său – actorul Claudiu Istodor cu care va discuta despre teatru, despre comedia românească, despre actori şi regizori tineri, premiere şi proiecte.

 

Ateneul Român a fost gazda unui eveniment pe care cronicarii l-au comparat cu „Troienele” lui Andrei Şerban de la Teatrul Naţional, la începutul anilor ‘90. Unul dintre cei mai mari dirijori români de operă, Christian Badea a creat un concert spectacol cu ultimul act al ultimei opere a lui Richard Wagner, Parsifal, după exact 100 de ani de la premieră.  Reprezentaţia de acum un secol s-a făcut sub bagheta lui George Enescu, iar cea de acum este relatată, pe scurt, la Arte, carte şi capricii.

 

Cu puţin timp în urmă s-au stins acordurile Săptămânii Muzicii Noi, o invitaţie în lumea muzicii contemporane lansată iubitorilor artei sunetelor. Mai multe amănunte despre acest eveniment aflăm de la invitatul Lianei Stanciu – profesorul Dan Buciu, directorul artistic al acestui eveniment.

 

Iar în 2 iunie, Italia sărbătoreşte Ziua Republicii, un bun prilej pentru Institutul Cultural Italian din Bucureşti de a organiza o serie de evenimente. Despre toate acestea aflaţi detalii urmărind ediţia din 30 mai a emisiunii Arte, carte şi capricii.

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.