Mariana Rusen: Mozaicul saptamanii cu Liana Stanciu – sambata, de la ora 19.00 la TVR 2 si TVR HD

arte carte si capricii

Liana Stanciu aduce un adevărat mozaic cultural

La „Arte, carte şi capricii”- sâmbătă, 28 martie, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

Sâmbătă, 28 martie, de la ora 19.00, Liana Stanciu aduce în emisiunea Arte, carte şi capricii cele mai noi informaţii despre arte vizuale, film, teatru, muzică, evenimente culturale şi vă invită la incursiunea săptămânală în lumea YouTube şi în cea a cărţilor.

În centrul acestei ediţii se află Ziua Mondială a Teatrului care, de 54 de ani, se sărbătoreşte în 27 martie. Conform tradiţiei, aniversarea este marcată în fiecare an de mesajul unei personalităţi reprezentative legate de această artă. Anul acesta, mesajul a fost transmis de Krzysztof Warlikowski, directorul artistic al NowyTeatre din Varşovia şi unul dintre cei mai reprezentativi regizori europeni ai generaţiei sale. Despre acest subiect, Liana Stanciu  va sta de vorbă cu îndrăgitul actor Florin Zamfirescu.

 

Tot la Arte, carte şi capricii puteţi afla detalii de la unul dintre cele mai inspirate evenimente culturale – desfăşurat săptămâna trecută la Ateneul Român, sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, dl.Klaus Iohannis. Este vorba de tradiţionala Gală TWIN ARTS organizată de Hopes and Homes for Children  – care a devenit, de anul acesta, Hope Concert.

 

În fiecare an aşteptăm nerăbdători să aflăm cine va câştiga premiile Cesar în Franţa, BAFTA în Marea Britanie sau Goya în Spania. De nouă ani, şi cineaştii români au şansa de a participa la un astfel de eveniment de prestigiu – ce le recompensează cele mai importante realizări cinematografice naţionale din cursul anului precendent – Gala Premiilor Gopo. Acest eveniment va putea fi urmărit luni, de la ora 19.10, în transmisiune directă la TVR 2 şi TVR HD – dar până atunci, Liana Stanciu vă invită aflaţi ultimele detalii legate de ediţia din acest an a Galei Premiilor Gopo. Invitaţii cu care Liana stă de vorbă pe marginea acestui subiect sunt: Olimpia Melinte, nominalizată la categoria Cea mai bună actriţa, şi Mihai Chirilov, critic de film, membru al juriului care a stabilit nominalizaţii din acest an.

 

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.