Mihaela Berinde: Adevăruri despre trecut

Studenți străini

„Adevăruri despre trecut”, spuse în tihnă, sfătos şi simplu, la TVR1

Din 16 septembrie, în fiecare miercuri, de la 22.20, la TVR 1 vedem cel de-al 10-lea sezon „Adevăruri despre trecut”, fiecare ediţie aducând telespectatorilor o porţie dublă de mărturii din istoria noastră recentă.

„Adevăruri despre trecut” continuă să prezinte şi în această toamnă, în fiecare seară de miercuri, istorii mai mult sau mai puţin ştiute despre ce a însemnat viaţa românilor înainte de 1990. Ediţiile celui de-al 10-lea sezon al emisiunii se văd din 16 septembrie, de la ora 22.20, la TVR 1.

„Se împlinesc deja 6 ani de când mărturisim fără patimă despre destinul omului de rând în comunism. Orice suferinţă are în ea plâns şi smerenie. Astăzi însă, supravieţuitorii povestesc în tihnă, sfătos şi simplu, despre cum au învăţat să alunece pe spirala durerii”, declară Raluca Rogojină, producătorul uneia dintre cele mai apreciate emisiuni de publicistică a Televiziunii Române.

Buftea

Arhiva TVR păstrează mărturii cutremurătoare despre realităţile anilor ceauşişti. Istoria a consemnat multe, s-au scris mii de cărţi. Dar Televiziunea Română este unica deţinătoare a istoriei ultimilor 50 de ani, în imagini. Adevărat depozitar de istorie vie!

Discotecă

Realizatorii „Adevăruri despre trecut” vorbesc, în imagini şi comentarii, despre evenimente marcante ale istoriei noastre recente, dezvăluie întâmplări pe care partidul le-a îngropat timp de 50 de ani. Printre subiectele noului sezon se numără brandurile româneşti de top din perioada comunistă, tratamentul aşa-zişilor alienaţi mintal, dramele pe care le genera un divorţ în perioada comunistă, tehnici operative de filaj SRI, meditaţia transcedentală, povestea studenţilor veniţi din străinătate, formaţiile artistice ale întreprinderilor sau cooperativelor, importanţa domeniului cercetării, echipa de fotbal Rapid – cu solidaritatea împărtăşită de suporterii ei până în ziua de astăzi, discotecile din vremea comunismului, povestea studiourilor de film de la Buftea, arta afectată de propaganda comunistă etc.

Brandurile româneşti de top – în prima ediţie a sezonului „Adevăruri despre trecut”

Noul sezon debutează cu un subiect-marcă pentru tipicul emisiunii: ne amintim despre brandurile româneşti de top din perioada comunistă. De la Gerovital şi Polidin, la Bicicleta Pegas şi biscuiţii Eugenia, de la perdelele de Paşcani la îngheţata Polar şi vinul Murfatlar, rememorăm produsele care ne-au îndulcit cât de cât viaţa în comunism. Câte emoţii stârnea reuşita achiziţionării unei păpuşi Arădeanca, a unei perechi de pantofi Guban sau Clujana, a unui covor de Cisnădie, nemaivorbind de ţelul suprem al vieţii pe atunci: şansa de a cumpăra o Dacie!

Cercetare
Produse populare: Super-cristal

Dacia

Păpușa Arădeanca

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.