Recuperarea Anglisticii în România

timpul noul numar inmedio si elefant

COMUNICAT DE PRESĂ

Revista de cultură contemporană TIMPUL este partener media al proiectului Recuperarea Anglisticii în România.

Înființată acum 139 de ani, la data de 15 martie 1876, revista de cultură contemporană Timpul a devenit un reper nu doar din perspectiva istoriei culturale a României, ci și din aceea a istoriei presei moderne românești și a spațiului public de care aceasta a fost legată în mod indeniabil.

Timpul urmărește promovarea educației prin cultură, adresându-se atât actualilor, cât și viitorilor formatori culturali – punând accent pe articole de atitudine și cronici din domeniul literaturii, teatrului, filmului, muzicii și artelor vizuale –, influențarea politicilor culturale și educaționale la nivel local și național, conectarea publicului din România la politicile culturale din spațiul european. În acest context, revista de cultură contemporană Timpul a devenit partener media al proiectului Recuperarea Anglisticii în România. Proiectul se desfășoară în perioada mai-decembrie 2015 și este realizat de Universitatea din București în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române, finanțat prin Granturi SEE, programul „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural” și desfășurat în perioada mai – decembrie 2015.

Obiectivul general al proiectului constă în protejarea, valorificarea și promovarea patrimoniului cultural scris în domeniul anglisticii din România prin identificarea unui segment documentar de circa 250 de volume și digitizarea acestora. Publicul larg și publicul de specialitate – cadre didactice, studenți, elevi, cercetători etc. – vor putea descărca și avea acces gratuit și mobil la cele 250 de volume din domeniul anglisticii.

Cu o tradiție marcată de numeroase personalități, de la Mihai Eminescu și I.L. Caragiale până la Ioan Slavici și A.D. Xenopol, Timpul reprezintă, și în România contemporană, un veritabil indicator al evoluției mediului nostru cultural și intelectual și prin susținerea și promovare unor proiecte culturale importante.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *