Stefan Vladutescu: Situaţia României. Din manuscrise

descărcare

Situaţia României

Pentru Romania, unde problematica, dar mai ales acţiunile destinate protecţiei mediului si a vieţii locuitorilor sai, incepe sa devina tot mai importante atat pentru autoritati, cat si pentru firme si cetateni, solutiile de marketing specifice viziunii si exigentelor ecologice pot sprijini eforturile ce trebuie depuse, pentru ca integrarea tarii in marea familie europeana sa fie hotărâtă şi deplină. Dintre măsurile concrete luate în unele țări pentru reducerea poluării mediului se pot enumera:

-impozite ecologice plătite statului;

– creșterea costului benzinei;

– impozite pentru protecția mediului;

– scăderea impozitelor la unele intreprinderi și creșterea impozitelor la alte întreprinderi din sectoare poluante;

– intruducerea altor impozite pentru crearea de resurse financiare ce urmează a fi utilizate în scopuri ecologice;

– implementarea reformie fiscale ecologice pentru menținerea constantă a veniturilor bugetare realizate din impozite.

Reforma ecologică se referă la creșterea impozitelorla procesele cu consum mare de energie,apă, meterii prime, ocuparea solului ți concomitent , scăderea altor taxe ale personalului muncitor; asigurarea transparenței utilizîrii fondurilor obținute din taxe și impozite cu destinație ecologică.

Pentru Romania, unde problematica, dar mai ales actiunile destinate protectiei mediului si a vietii locuitorilor sai, incepe sa devina tot mai importante atat pentru autoritati, cat si pentru firme si cetateni, solutiile de marketing specifice viziunii si exigentelor ecologice pot sprijini eforturile ce trebuie depuse, pentru ca integrarea tarii in marea familie europeana sa fie hotarata si deplina.

Marketingul ”verde” se referă la promovarea și publicitatea produselor care au caracteristici ecologice.Acest tip de marketing cuprinde toate acele activități menite să genereze și să faciliteze orice schimburi destinate să satisfacă nevoile umane, cu un impact minim asupra mediului.

Marketingul ecologic sau ”verde” este responsabil pentru satisfacerea cerințelor consumatorilor și a societații intr-un mod profitabil pentru companie, dar și sustenabil pentru mediu. Marketingul ecologic impune orientarea activitaților sale către satisfacerea intereselor ecologice ale întregii societați.

Marketingul ”verde” reprezintăun instrument de afirmare a marketingului ecologic fiind un proces sistematic care conduce la cunoașterea pieței. Deci managementul marketingului ecologic și marketingul verde ca instrument managerial, presupun cunoașterea pieței ecologice, a coordonatelor firmei, a mecanismului  legilor și tendințelor ce apar în evoluția acestei piețe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *