Comunicat de presă

Scriitorul Stelian Tănase va lansa volumul „Conversaţii cu Regele Mihai” la Muzeul de Artă din Craiova, Sala oglinzilor, joi 28 februarie 2019, de la ora 12.00. Evenimentul este organizat de Editura Corint şi Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România Filiala Craiova.


Despre carte şi autor vor vorbi istoricul Sorin Damean, scriitorul Mihai Firică şi arh. Emilian Ştefârţă, managerul Muzeului de Artă din Craiova. Evenimentul va fi moderat de către doamna Flori Mihalache, director PR al Editurii Corint. Ediţia este îngrijită de Elena Vijulie.

Despre carte: „Apărută pentru a marca un an de la dispariția regelui Mihai, această carte este rezultatul transcrierii fidele a înregistrărilor audio/video realizate de scriitorul Stelian Tănase cu fostul suveran la Palatul Elisabeta de-a lungul mai multor zile, în aprilie 2005. În paginile ei, regele îşi povesteşte viaţa şi, implicit, viaţa României din vremea sa.
Tragedia regelui Mihai desenează pe fundalul unei întregi epoci un om de o extraordinară forţă morală. Dincolo de istorie şi în pofida ei, regele Mihai este un model. Prin curaj, tragere de inimă și credinţă. Un om care a cunoscut gloria şi sărăcia, viaţa într-o familie mare şi singurătatea absolută. Modest, răbdător, de o majestate naturală.
Serios, dar cu un ascuţit simţ al umorului.” (Ed. Corint)

Tot joi 28 februarie a.c. , de la 15.30, scriitorul Stelian Tănase va prezenta volumul în cadrul Târgului de carte Gaudeamus 2019 organizat la Craiova, în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, unde va avea loc o sesiune de autografe.- 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *