Katie Hickman: Poarta coliviei. Recenzie, de Mirela Teodorescu

descărcare

„Când o uşă se închide, o alta se deschide; dar deseori ne uitam atât de mult la uşa închisă că nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi.

Hellen Adams Keller

Katie Hickman s-a născut în 1960, într-o familie de diplomaţi, şi şi-a petrecut primii douazeci şi cinci de ani din viaţă călătorind prin Europa, Orientul Indepartat şi America de Sud. A scris două cărţi de călătorii: Dreams of the Peaceful Dragon: a Journey into Bhutan (1987) şi A Trip to the Light Fantastic: Travels with a Mexican Circus (1993), nominalizată printre cărţile anului în Marea Britanie şi finalistă la Thomas Cook Travel Book Award în 1994. De asemenea, este autoarea monografiilor istorice Daughters of Britannia (1999), o carte aflată timp de cinci luni consecutive în topul bestsellerurilor din Sunday Times  şi Courtesans (2003). Primul său roman, The Quetzal Summer (1992), a fost finalist la Sunday Times Young British Writer of the Year Award 1993.

Continuă să citești

Mihai Eminescu: Venere și Madonă. Poem interpretat de Dan Ionescu

images

Venere și Madonă

Conform titlului, înțelegem că poemul asigură dezbaterea dintre senzație (instinct) și înțelepciune. Datorită conjuncției „și”, ideea de confruntare este anulată însă. Titlul face legătura între lumea veche, închinătoare la zei, al cărei ideal sublim de frumusețe era Venus, și lumea de după Hristos.

Continuă să citești