Adrian – Florin Bușu: Eminescu și Macedonski. Cronică, de Dan Ionescu

eminescu macedonski

 

O carte necesară

de Dan Ionescu

(Cronică apărută în revista „Scrisul Românesc”, Nr. 3 / 2014)

O carte consacrată celor doi mari poeți, care să pună în lumină apropieri și delimitări, nu a mai apărut de mult. Eminescu și Macedonski. Apropieri și delimitări (Ed. SITECH, Craiova, 2013), de Adrian – Florin Bușu pornește de la studiul aceluiași autor, Genus irritabile vatum, publicat în revista „Lamura” (Nr. 10 – 11 – 12 / 2009) și consacrat antipatiei, de la un moment încolo, dintre Eminescu și Macedonski.

Continuă să citești

Mariana Rusen: Noi „Mistere şi conspiraţii”, cu Florin Iaru

Iaru vert

Noi „Mistere şi conspiraţii”, cu Florin Iaru

Sâmbătă, 22 martie, de la ora 17.00, la TVR 2 şi TVR HD

În această săptămână, scriitorul Florin Iaru vă provoacă să descifraţi, împreună, o nouă enigmă a culturii noastre naţionale. Ea este legată de poetul Octavian Goga, politician de extremă dreaptă pro-nazist şi Veturia Goga, a doua lui soţie, o soprană de mare succes în ţară şi în Europa, singura româncă invitată să cânte  la Bayreuth, locul privilegiat al muzicii clasice.

Continuă să citești

Mariana Rusen: Filmul de Oscar la TVR 2 – Zbor deasupra unui cuib de cuci

One flew over the cuckoo's nest

Filmul de Oscar la TVR 2 – Zbor deasupra unui cuib de cuci

 

Considerat unul dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei americane

 

Dacă este sâmbătă, la TVR 2 este Film de Oscar, telespectatorii având ocazia să se delecteze în 22 martie de la ora 20.10 cu o producţie cu un palmares impresionant dintre care: 5 premii şi 4 nominalizări la Oscar, 6 premii Globul de Aur, 6 premiiBAFTA,  2 premii David di Donatello.

 

Continuă să citești