Mariana Rusen: MARIANA NICOLESCO – Cursuri de Măiestrie în Arta Liedului

Mariana Nicolesco

MARIANA NICOLESCO – Cursuri de Măiestrie în Arta Liedului
La TVR 2, în 14 şi 21 decembrie, de la ora 11.00

Televiziunea Română aduce publicului două emisiuni dedicate Cursurilor de Măiestrie Artistică în Arta Liedului oferite de marea artistă Mariana Nicolesco – ce vor putea fi urmărite la TVR 2.

„Deceniul renaşterii liedului românesc ne-a oferit prilejul reînnoit de-a pune în valoare splendoarea, varietatea şi originalitatea acestei arte în ţara noastră, întemeiată pe străvechea tradiţie a cântecului de dor.
Celebrarea acestui deceniu a însemnat de fapt o dublă încununare a eforturilor noastre, prin aşezarea liedului românesc în contextul european, în marea tradiţie a liedului german, francez, italian, maghiar, rusesc, tradiţie fondată pe creaţia unor genii ale muzicii, ce încheagă o adevărată cultură stilistică şi implică o interpretare desăvârşită.

Continuă să citești

Mirela Teodorescu: Logica peste care nu poţi trece, posibilul imposibilului, o poveste de viaţă!

images

Logica peste care nu poţi trece, posibilul imposibilului, o poveste de viaţă!

ABSTRACT

 

Sunt oameni pentru care sunt mult prea puţine lucruri pe care nu ştiu să le facă, să le abordeze, să le inţeleagă. Sunt oameni cărora le este de ajuns să-i priveşti că au înţeles semnificaţia, sunt oamneni pentru care n-ai terminat de rostit propoziţia ca au şi dat soluţia, sunt … oameni!

Florentin Smarandache este un om de ştiinţa complet, abordează la cel mai înalt nivel intelectual ştiinţele exacte precum logica, matematica, fizica, astronomia, cu ramurile şi diviziunile lor, tot ceea ce înseamnă mişcare, structuri în spaţiu şi timp, toate în universul nostru şi pentru că eideticul şi noeticul cuprindeau şi mai departe a ajuns la structuri multivers (universuri paralele). O lume necunoscută pe care ne-o aduce mai aproape prin ochii minţii, o dorinţa şi dragoste de cercetare atât de mari că de la an la an, ne dezvăluie alte descoperiri şi ne demonstrează că la fel ca Einstein a făcut descoperiri pentru că este curios, şi în acelaşi timp ne arată că orice limite pot fi depăşite pentru că spiritul este întotdeauna înaintea materiei.

Continuă să citești