Eseu argumentativ. Adelina Andronie: Modul în care neadevărul influențează calitatea relațiilor interumane

images
Neadevărul are un impact puternic asupra calității relațiilor interumane atât prin influențe pozitive, cât și negative. Neadevărul contribuie la deteriorarea, poate chiar la dispariția relațiilor interumane, dar sunt prezente şi situații în care acesta prezintă o alinare a suferințelor din viața de zi cu zi, protejarea de adevărul dureros pe care suntem nevoiți să-l trăim.
În opinia mea, neadevărul nu-mi va fi niciodată o cale deschisă, uşor de accesat, deoarece nu mi-aş dori să devină un instrument folosit apoi asupra mea şi indiferent de situație voi prefera mereu adevărul, dar bineînțeles că nu depinde mereu de propria persoană.

Continuă să citești

Mircea-Florian Ruicu: Rolul comunicării în ameliorarea anxietăţii şi depresiei la adolescenţi

images

Rolul comunicării în ameliorarea anxietăţii şi depresiei la adolescenţi

Prof. consilier Mircea-Florian Ruicu, C.T.A.M. „C. Brâncuşi” Craiova

 

  1. Delimitări conceptuale

În literatura de specialitate, stările de anxietate şi depresie, în calitate de stări atât psihologice cât şi fiziologice, denotă o serie de componente de tip somatic, emoţional, cognitiv şi – cel mai important – comportamental. Termenul de anxietate este de origine latină, provenind de la „anxius” („neliniştit”, „preocupat”, „tulburat”). Indiferent dacă este însoţită de stări fiziologice de stres (eng. „stress” – incapacitatea organismului de a răspunde adecvat la ameninţări de tip emoţional sau fizic), anxietatea îi poate induce individului sentimente de frică, îngrijorare, panică şi chiar groază.

Continuă să citești