Mircea Florian Ruicu: ROLUL FAMILIEI ÎN ADAPTAREA ŞCOLARĂ A COPILULUI

 

images

Consilier şcolar Mircea Florian Ruicu

                                                                                  C.T.A.M. „C. Brâncuşi” Craiova

 

Adaptarea şcolară reprezintă după cei mai mulţi specialişti un proces psiho-social proiectat şi dirijat de către educator, consilier şcolar, psiholog etc. în scopul realizării unui acord optim între educabil şi mediul didactic.

Dintr-un alt punct de vedere, adaptarea şcolară este doar o etapă în demersul social de adaptare individuală în care copilul este integrat în comunitate prin parcurgerea procesului educaţie familialăeducaţie preşcolarăeducaţie şcolarăeducaţie socială. Prin urmare, adaptare înseamnă aderare de natură psiho-socială la nivel de microgrup social.

Continuă să citești

Spectacol multipremiat – VASSA JELEZNOVA luni la TVR 2

Spectacol multipremiat – VASSA JELEZNOVA, în regia lui Ion Cojar

Luni, 26 octombrie, ora 20 :00 la TVR 2

 

Casa de producție a TVR a propus, pe tot parcursul acestui an,  reîntâlniri cu spectacolele premiate și răsplătite de UNITER – Uniunea Teatrală din România. Înființată foarte repede după Decembrie 1989, chiar la începutul lui 1990, UNITER a continuat tradiția premiilor ATM, prin premiile UNITER, care răsplăteau cel mai bun actor, actriță, regizor spectacol, decor etc. Casa de producție marchează 25 de ani de la crearea acestei Uniuni prin spectacole reper. „Vassa Jeleznova” de Maxim Gorki, preluare în platou a spectacolului Teatrului Național București, propus spre difuzare mâine seară, a încasat patru astfel de premii: George Constantin pentru rolul Hrapov, Florina Cercel pentru eroina principală – Vassa Jeleznova, scenografia versatilă – Dan Jitianu și regie – Ion Cojar.

  Continuă să citești