Claude Karnoouh: „Autoportretul adolescentului îmbătrânind”

Karnoouh autoportretul

Comunicat de presă

Titlu nou la Adenium: Claude Karnoouh, „Autoportretul adolescentului îmbătrânind

La Adenium a apărut volumul „Autoportretul adolescentului îmbătrânind”, de Claude Karnoouh. Cartea este povestea de dragoste a unui francez trecut de a doua tinerețe în România contradictorie și bulversantă de după 1989. Încă însurat cu cea de-a treia soție și tată a trei copii, profesorul venit din Franța la o universitate din Cluj se îndrăgostește de o tânără bibliotecară, alături de care trăiește paradoxurile unei iubiri târzii. Într-o Românie în care coexistă cele mai luxoase mașini și produsele ieftine, de bazar, profesorul venit din Occident descoperă societatea obedientă, temătoare și materialistă din postcomunism. După șase luni de euforie, în care plănuiește să-și construiască o viață nouă alături de mai tânăra lui iubită, eroul principal își dă seama de rapacitatea și lipsa de scrupule a acesteia și părăsește dezamăgit „laboratorul” numit România. Suferința trăită aici l-a forțat să lase în urmă pentru totdeauna și viața boemă de adolescent întârziat.

Continuă să citești

Din sumar: interviu Bleonţ, documentar romanesc la CNN – vineri la TVR2 de la ora 21.00

Liana Stanciu si Claudiu Bleont

De la Claudiu Bleonţ la CNN, despre sclavia în Mauritania şi alte subiecte neaşteptate

Cu Liana stanciu, la „Arte, carte şi capricii”- vineri, la TVR 2 şi TVR HD

 

Vineri, 29 ianuarie, de la ora 21.00, Liana Stanciu vă dă întâlnire la o nouă ediţie a emisiunii Arte, carte şi capricii. Invitatul Lianei din această săptămână este unul dintre marii actori români care a colaborat cu cei mai importanţi regizori: de la Liviu Ciulei la Dan Piţa, de la Lucian Pintilie, la Andrei Şerban. Este vorba de Claudiu Bleonţ care a mărturisit că : „ toţi suntem la bază, nişte căutători, nişte copii într-o aventură care se numeşte viaţă”…

Continuă să citești

Comunicat de presă: Noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 202, din ianuarie 2016

postare-fb-timpul-ianuarie

A sosit TIMPUL!

Vă recomandăm noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 202, din ianuarie 2016.

 

Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție primul număr din anul 2016. Nr. 202 al revistei este disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție de presă Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași), rețeaua de distribuție Monitorul de Botoșani și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente. Urmăriți-ne și pe pagina de facebook a revistei.

Continuă să citești