Din sumar: interviu Bleonţ, documentar romanesc la CNN – vineri la TVR2 de la ora 21.00

Liana Stanciu si Claudiu Bleont

De la Claudiu Bleonţ la CNN, despre sclavia în Mauritania şi alte subiecte neaşteptate

Cu Liana stanciu, la „Arte, carte şi capricii”- vineri, la TVR 2 şi TVR HD

 

Vineri, 29 ianuarie, de la ora 21.00, Liana Stanciu vă dă întâlnire la o nouă ediţie a emisiunii Arte, carte şi capricii. Invitatul Lianei din această săptămână este unul dintre marii actori români care a colaborat cu cei mai importanţi regizori: de la Liviu Ciulei la Dan Piţa, de la Lucian Pintilie, la Andrei Şerban. Este vorba de Claudiu Bleonţ care a mărturisit că : „ toţi suntem la bază, nişte căutători, nişte copii într-o aventură care se numeşte viaţă”…

În octombrie 2015, fotograful George Popescu a făcut o călătorie mai puţin obişnuită în Mauritania, într-un tren care transporta minereu şi care avea să străbată deşertul Sahara. Un teritoriu aflat încă sub cod roşu de pericol, deşi au trecut câţiva ani de la ultimele răpiri sau atacuri teroriste de aici. Au fost 40 de ore dus-întors la peste 50 de grade celsius. Această experienţă i-a adus lui George Popescu un premiu internaţional de fotografie şi apariţia, săptămâna trecută, la CNN, într-un documentar despre sclavia din Mauritania.

 

Se spune că o imagine face cat o mie de cuvinte. Atunci cand imaginea este “îmbogaţită” prin cuvinte alese, pline de umor şi satiră, avem în faţă o… caricatură reuşită. Costel Pătrăşcan nu este străin de cele de mai sus, el fiind autorul a numeroase astfel de desene, foarte gustate de public. Acum, caricaturile lui sunt grupate într-un album lansat, cum altfel, decât cu… zâmbetul pe buze.

 

Profesorul universitar Carol Iancu este autorul unei cărţi scrise ca o datorie a memoriei, o cercetare ştiinţifică eveniment, pentru care primit premiul de istorie al Academiei Române pentru anul 2015. Despre ce carte este vorba, despre Bucureştiul de odinioară care se stinge încet-încet, despre ce sfaturi mai aflăm pe internet, tineri talentaţi, motive pentru a citi şi multe altele, puteţi afla în ediţia din această săptămână a emisiunii Arte, carte şi capricii.

 

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *