Constantin Brâncuşi: 140 de ani (1876) de la naştere. BRÂNCUŞI – Viaţa (Biografie), de prof. dr. Ion Mocioi. Recenzie, de prof. Daniel Mocioi

coperta Brâncuşi-viaţa (1)

Constantin Brâncuşi: 140 de ani (1876) de la naştere. BRÂNCUŞI – Viaţa (Biografie) de prof. dr. Ion Mocioi. Prezentare de prof. Daniel Mocioi.

brancusi-2 (1)

Nenumăraţi critici de artă, prozatori şi eseişti au încercat apropierea de marele titan al sculpturii moderne, Constantin Brâncuşi, cel care a revoluţionat arta lumii, iar prin mii de pagini şi sute de condeie a fost adus un continuu omagiu părintelui sculpturii moderne. La toate acestea putem adăuga numele brâncuşiologului Ion Mocioi, alături de cele 500 de pagini ce se reunesc în studiul biografic ,,BRÂNCUŞI – Viaţa”, care, prin studiile sale adunate într-o experienţă de aproape o jumătate de secol, ni-l readuce pe Brâncuşi, in memoriam,  pe meleagurile natale gorjeneşti.

Continuă să citești

„Brâncuşi, sculptorul luminii”- campanie TVR, de maine, la TVR1, TVR2, TVR3, TVRi si TVR+

brancusi-1

Televiziunea Română lansează campania „Brâncuşi, sculptorul luminii”

Din 19 februarie (ziua naşterii artistului) posturile TVR difuzează programe aniversare

brancusi-3 (1)

Televiziunea Română  marchează împlinirea a 140 de ani de la naşterea sculptorului printr-o serie de producţii-eveniment. Timp de o lună, telespectatorii vor putea urmări pe posturile sale diferite documentare şi materiale de arhivă despre viaţa şi lucrările „sculptorului luminii”.

Continuă să citești

De la aventuri în Africa, la proiecte fusion autohtone – sâmbătă, la TVR2- de la 21.10

Liana Stanciu si VICTOR IOAN FRUNZĂ

Arte, carte şi capricii”: de la aventuri în Africa, la proiecte fusion autohtone

În această săptămână, cu Liana Stanciu – sâmbătă, la TVR 2

 

Sâmbătă, 20 februarie, de la ora 21.10, la Arte, carte şi capricii, Liana Stanciu vă propune ca punct de pornire în călătoria săptămânală prin lumea artelor o cugetare aparţinând inegalabilului William Shakespeare: “lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actori”. Astfel, invitatul special în această ediţie este directorul de scenă Victor Ioan Frunză care, prin spectacolele sale, reuşeşte să surprindă spectatorii prin stilul său unic. Din palmaresul său fac parte peste 180 de spectacole puse în scenă în teatre din România, Franţa, Germania, Ungaria, Slovacia, Cehia. A iniţiat TRUPA PE BUTOAIE – devenit primul „brand” teatral recunoscut şi transformat apoi în primul proiect de teatru independent de după 1989.

Continuă să citești