Mihai Firică: România Puzzle. Ilustrate din rezervația de cleptozauri. Recenzie, de Mirela Teodorescu

descărcare

Membru al Uniunii Scriitorilor din România, scriitorul şi jurnalistul craiovean Mihai Firică, are deja patru cărţi publicate şi mai multe premii literare. A debutat în revista „Ramuri“ cu doar câteva luni înainte de a izbucni Revoluţia Română din 1989. Îşi aminteşte cu plăcere de acea perioadă, când a ales să se îndrepte spre poezie autentică, deşi spune: „puteam să procedez ca şi alţii, adică să scriu ode de partid“. În 1995 i-a apărut pe piaţă prima carte – „Biografie sumară“, iar în 1996 cea de-a doua – „Limba şarpelui călător“, ambele premiate. Despre pasiunea sa pentru poezie spune:

Continuă să citești

Se lansează campania FII CINEFIL!

untitled

În România publicul care merge la cinematograf este din ce în ce mai redus. Cinematografele, inclusiv multiplexurile, îşi compun profiturile din vânzarea popcornului şi a băuturilor răcoritoare şi mai puţin din vânzarea biletelor.

dupa aur in canada 1

Pirateria este extinsă la nivel naţional iar achiziţia de DVD sau Blu-ray este pur accidentală.

Copiii merg la cinematograf foarte rar şi, aproape exclusiv, cu familia. Sistemul de educaţie naţional nu presupune diversificarea programelor şcolare prin introducerea unor activităţi complementare de formare a gustului pentru produsul cultural.

Continuă să citești