Adenium: 40% reducere pentru un amplu tratat contemporan al budismului

dezlegand-misterele

În perioada 28 octombrie- 4 noiembrie 2016, Adenium oferă o reducere de 40% pentru orice volum ”Dezlegând misterele nașterii și morții… și ale fenomenelor intermediare. O viziune budistă asupra vieții”, comandat de pe site-ul editurii. Dezlegând misterele nașterii și morții… și ale fenomenelor intermediare de Daisaku Ikeda este un amplu tratat contemporan al budismului. La acest început de secol XXI, în întreaga lume se intensifică studierea problemelor fundamentale, eterne, ca viața și moartea, rostul vieții, originile și destinațiile noastre ultime, cât și întrebarea cu privire la existența de după moarte.

Continuă să citești

Ovi a făcut-o de oaie şi a ajuns la stână- duminică, ora 16.00 la Duelul Pianelor (TVR2)

duelul-pianelor-editia-2

Ovi a făcut-o de oaie şi a ajuns la stână – imagini inedite în această duminică

La „Duelul pianelor”, de la ora 16.00, – ediţie cu noi probe şi susţinători pentru Paula şi Ovi

Pentru că duelul primei ediţii a fost câştigat (săptămâna trecută) de Paula, ea l-a provocat pe Ovi să petreacă, o zi întreagă, în locul unui cioban la stână. Imaginile inedite de la stână, cu Ovi oi (şi mult noroi) vor fi difuzate în cea de-a doua ediţie a emisiunii, în 30 octombrie, de la ora 16.00, la TVR 2 şi TVR HD. „Duelul” arbitrat de Adrian Enache continuă cu o ediţie în care Ovi îi are ca susţinători pe George Ivaşcu şi Tania Popa, iar Paula pe Marcel Pavel şi Ana Maria Popescu (Brânză).

Continuă să citești

Despre muncă, de Dan Ionescu

images

Munca într-un domeniu devine plăcută în momentul în care ai învățat foarte bine ceea ce ai de făcut. De acum încolo, travaliul va fi un prilej de bucurie pentru tine, iar domeniul unde îl desfășori, o scenă pe care tu îți vei juca rolul cu pricepere și eventual, cu surplusul de vocație primit de la natură (în profesia aleasă, nu în teatru sau și în teatru, dacă ți-ai ales preocuparea de actor).

Continuă să citești

Revista TIMPUL a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler

1-timpul

COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 26 octombrie, la Palatul Cotroceni, a avut loc ceremonia de decernare a Ordinului „Meritul Cultural” în grad de Cavaler pentru revista de cultură contemporană TIMPUL

Cu prilejul aniversării a 140 de ani de la înființare, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea publicistică de înaltă ținută, în jurul căreia s-a coagulat, în spiritul valorilor și al dialogului ideilor, o elită remarcabilă ce a contribuit la dezvoltarea spațiului cultural și civic din România, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria F „Promovarea culturii”, publicației TIMPUL.

Continuă să citești

Cristiana Bota, Cornelius Roşiianu şi Corina Dănilă -mâine, la „Generaţiile TVR”- la TVR 2

generatiile-tvr-marciuc-cristiana-bota-corina-danila-si-cornelius-rosianu

Cristiana Bota, Cornelius Roşiianu şi Corina Dănilă, la „Generaţiile TVR”

Cu Iuliana Marciuc – miercuri, 26 octombrie, de la ora 20.00

În a doua ediţie a emisiunii “Generaţiile TVR”, Iuliana Marciuc vă invită să fiţi părtaşi la dialogul cu trei dintre oamenii TVR de ieri şi de astăzi: Cristiana Bota, Cornelius Roşiianu şi Corina Dănilă. Mulţi români îşi reamintesc de faptul că, în perioada ceauşistă, crainicele TVR le înseninau viaţa cenuşie şi dădeau tonul în modă, iar una dintre acestea era jurnalista Cristiana Bota. Pe Cornelius Roşiianu telespectatorii îl ştiu ca fiind unul dintre principalii prezentatori ai „Telejurnalului“, dar puţini cunosc activitatea sa managerială de la TVR 2. Iar Corina Dănilă, omul care de mai multe sezoane aduce la TVR 2 o emisiune valoroasă, de suflet – nu mai are nevoie de nicio prezentare. În această săptămână, la “Generaţiile TVR”, ei sunt cei care vor vorbi cu Iuliana Marciuc despre modul în care Televiziunea Română face parte din viaţa noastră, a tuturor, chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru.

Continuă să citești

Iuliana Marciuc aduce sezonul 7 -„Destine ca-n filme”- marțea, de la 21.10, la TVR2

destine-marciuc-si-irina-calancea-25-oct

Iuliana Marciuc aduce sezonul 7 al emisiunii „Destine ca-n filme”

În fiecare marţi seară, de la ora 21.10, la TVR 2 şi TVR HD

Din această toamnă, un program de suflet şi poveşti reale, emoţionante – revine cu sezonul şapte la TVR 2 (şi în simulcast la TVR HD). Iuliana Marciuc continuă să stârnească confesiuni şi să aducă la viaţă amintiri, căutând cele mai spectaculoase scenarii de viaţă la oameni obisnuiţi.

Iar eroii acestui sezon de “Destine ca-n filme” sunt basarabenii al căror destin este amprentat de greutăţile istoriei, de suflul schimbărilor economice şi de atingerea  propriilor vise.

Continuă să citești

Despre viitor*, de Dan Ionescu

download

Despre viitor*

Omul nu este propriul lui prezent. El este propriul său viitor.“ (Constantin Noica)

  • Din volumul Virtualități ale compromisului 

Viitorul a preocupat de la începuturile istoriei, omul. Cercetările în domeniu, acumulate în partea lor, au creat baza unei științe relativ noi, futurologia. Eminescu însuși a avut un interes nobil, asupra viitorului țării, însă.

În ceea ce privește viitorul individual, descoperise în studiile asupra filosofiei schopenhaueriene, de la Facultatea din Berlin, că valabil este numai prezentul:

Continuă să citești