Trei suflete nevinovate. Proză, de Ion R. Popa

            Era primăvară. Paștele se apropia cu repeziciune, spre bucuria copiilor și nu numai. Câmpul înverzise pretutindeni și, prin crânguri, păsărelele parcă erau la întrecere cu cântecele lor vesele. În ultimul timp fusese auzit tot mai frecvent cucul, care a dat semnalul ieșirii la arat pentru puținii gospodari apți de muncă, rămași în sat. Vârstnicii începuseră a-și face de lucru prin grădinile de pe lângă case. Ici-acolo, ciopoare de oi cu miei și capre cu iezi pășteau sub supravegherea unor copii, uneori chiar peste grâul devenit prea înalt, pentru a preveni căderea timpurie a acestuia,..

Continuă să citești

Bătrânul de la Putna. Proză, de Ion R. Popa

            Era în august 1942. Inspectorul financiar Eugen Ionescu își continua munca de teren în comunele dunărene pentru a putea să beneficieze de concediu în octombrie, când urma să aibă nunta și să se așeze la casa lui.
            Văzând că cineva se tot învârtea în jurul primăriei, aparent fără un scop precis și cam derutat, totodată încercând să nu stingherească pe nimeni, i-a cerut lămuriri perceptorului Turturică. Acesta i-a explicat că e vorba de Predună, un refugiat. Eugen s-a mirat, apoi s-a gândit să discute direct cu acesta, pe care l-a văzut  a fi în anii tinereții, dar destul de robust  în contrast cu sine.

Continuă să citești

Stela Popescu, „debutantă” duminica, la „Duelul pianelor” – ora 15.30 la TVR2

Stela Popescu, „debutantă” la TVR

În emisiunea „Duelul pianelor” – duminica aceasta, de la ora 15.30, la TVR 2

Stela Popescu, Adda, Tudor Turcu şi Vizi Imre participă, în premieră, la cel mai amuzant program muzical duminical: „Duelul pianelor”. Ei vor fi alături de gazdele emisiunii: Paula Seling, Ovi şi Adrian Enache – într-o ediţie în care vor fi susţinuţi şi prezentaţi alţi doi mici artişti în devenire: Angel Ionce şi Vanessa Iliescu. Pentru ei, echipele conduse de Paula şi Ovi se vor „război” pentru a obţine cât mai multe puncte şi pentru a-şi califica, în acest mod, protejatul în Gala Finală.

Continuă să citești