În direct la TVR3: concertul de aniversare a Regelui Mihai – miercuri, de la ora 19.00

Concert Regal caritabil, în direct la TVR 3

 

Ediţia aniversară îi aduce alături pe trei dintre artiştii care au performat de-a lungul celor 10 ani de Concert Regal: Remus Azoiţei, Alexandra Dariescu şi Teodor Ilincăi, acompaniaţi de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României.  Concertul este  în direct la TVR 3 pe 25 octombrie, de la ora 19.00.

  Continuă să citești

Ion R. Popa: Suspiciune confirmată. Proză scurtă

         Cum proceda de două-trei ori pe schimb, la puțin timp după ce a sunat de intrare, directorul a plecat în control pe culoarele liceului, Deși, la prima vedere, se părea că nimic nu ar fi fost nelalocul său, a urcat la etajele superioare. Se auzeau doar vocile profesorilor sau ale elevilor, ultimele uneori mai timide, alteori mai avântate.

Continuă să citești

Crizantema de Aur – integral, în direct și exclusivitate la TVR 3-în 19, 20 si 21 oct.

TVR 3 transmite integral Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 50-a, jubiliară, 2017

În 19, 20 şi 21 octombrie, de la ora 18.00, în direct de la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte

Joi, vineri şi sâmbătă, postul TVR 3 îşi schimbă grila de programe pentru a oferi publicului, de la ora 18.00, câte şase ore de transmisiune zilnică, în direct, de la cea de-a 50-a ediţie, jubiliară, a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”.

Continuă să citești

Ce să facă agricultorii în septembrie*

Ce să facă agricultorii în septembrie*

Se încep arăturile de toamnă și se seamănă grâul, secara și orzul. Agricultorul ar trebui să semene grâu cât de mult, că trecem, spun bătrânii, prin ani cu veri secetoase rele pentru porumb. Să arunce semințe de iarbă pe locurile goale din livezi și lucernă ori trifoiști (TRIFÓIȘTE ~i f.= Teren semănat cu trifoi; loc unde crește trifoi, n.n.). Să scoată mierea, retezând stupii prea grei. Să usuce la cuptor ori pe gratii prune cât de multe.

Continuă să citești