În direct la TVR3: concertul de aniversare a Regelui Mihai – miercuri, de la ora 19.00

Concert Regal caritabil, în direct la TVR 3

 

Ediţia aniversară îi aduce alături pe trei dintre artiştii care au performat de-a lungul celor 10 ani de Concert Regal: Remus Azoiţei, Alexandra Dariescu şi Teodor Ilincăi, acompaniaţi de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României.  Concertul este  în direct la TVR 3 pe 25 octombrie, de la ora 19.00.

 

Cu ocazia aniversării Majestăţii Sale Regeleui Mihai I, în prezenţa membrilor Familiei Regale a României, Fundaţia Principesa Margareta a României lansează telespectatorilor TVR 3 o invitaţie specială: transmisiunea în direct a unui concert susţinut de artişti de renume, muzicieni români cu recunoaştere internaţională. Concertul este în direct la TVR 3 miercuri, 25 octombrie, de la ora 19.00.

Această ediţie aniversară îi aduce alături pe trei dintre artiştii care au performat de-a lungul celor 10 ani de Concert Regal: Remus Azoiţei, Alexandra Dariescu şi Teodor Ilincăi, acompaniaţi de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, sub îndrumarea dirijorului Tiberiu Soare.

Evenimentul are loc miercuri, 25 octombrie 2017, ora 19.00 la Ateneul Român, iar fondurile strânse în urma Concertului Caritabil vor sprijini programul Tinere Talente prin care Fundaţia oferă burse de studiu celor mai talentaţi tineri artişti români, cu situaţii materiale dificile.

Concertul va mai putea fi vizionat la TVR 1 duminică, 29 octombrie, de la ora 18.40, iar la TVR Moldova pe 4 noiembrie, de la 18.40.

***

Despre programul Tinere Talente

Mulţi copii talentaţi provin din familii ale căror posibilităţi financiare nu le permit să-şi urmeze talentul. Astfel, România pierde în fiecare an zeci de tineri talentaţi, care altfel ar putea deveni ambasadori culturali. Ca răspuns la această problemă, în 2008, Fundaţia Principesa Margareta a României a creat un program naţional pentru a sprijini şi promova aceşti tineri artişti talentaţi, care provin din familii modeste şi care au nevoie de suport financiar pentru a-şi atinge adevăratul potenţial şi a-şi exprima talentul.

Peste 250 tineri care studiază muzică sau arte vizuale în licee şi universităţi din România au fost ajutaţi să-şi depăşească greutăţile financiare şi să continue să-şi exprime valoarea artistică. O nouă generaţie de artişti din toată ţara, cu vârsta între 14 şi 24 de ani, va putea aplica pentru obţinerea unei burse în luna decembrie a acestui an. În ultimii ani, tinerii artişti plastici şi muzicieni susţinuţi prin programul Tinere Talente au reuşit performanţe extraordinare după ce au fost sprijiniţi prin burse de studiu, mentorat şi promovare.

***

Despre artiştii care susţin recitaluri:

Remus Azoiţei

Numit de către revista britanică The Strad drept „un virtuoz incurabil cu suflet şi tehnică fabuloasă”, violonistul Remus Azoiţei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonică din oraşul său natal, Galaţi. Din 2001, Remus Azoiţei este profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie a Academiei. În 2007, pune bazele Societăţii Enescu din Londra, fiind unul din membrii fondatori precum şi director artistic.

Alexandra Dariescu

De la Royal Albert Hall în Londra, până la Concertgebouw în Amsterdam sau Carnegie Hall în New York, tânăra pianistă Alexandra Dariescu este numită „una dintre 30 de pianişti cu vârsta sub 30 de ani, dar destinaţi unei cariere spectaculoase” în International Piano Magazine. Alexandra este celebrată de public şi critici peste tot în lume, având în discografie 3 CD-uri înregistrate solo şi 2 cu Royal Philharmonic Orchestra din Londra şi respectiv cu Royal Liverpool Philharmonic Orchestra.

Teodor Ilincăi

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti în 2006, tenorul Teodor Ilincăi debutează în acelaşi an la Opera Naţională din Bucureşti cu rolul Ionică din Motanul încălţat, a lui Cornel Trăilescu. Debutul său internaţional are loc în ianuarie 2009 pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul MacDuff din opera MacBeth de G. Verdi. Dintre colaborările cu nume importante ale liricii mondiale, se numără concertele din Valladolid (2011), Londra şi Bodrum (2013), alături de prestigioasa soprană Angela Gheorghiu.

Tiberiu Soare

Dirijor al Orchestrei Fundaţiei Principesa Margareta a României, maestrul este unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie. Îşi desfaşoară activitatea muzicală ca dirijor din anul 1999, lucrând alături de orchestrele, atât în afara ţării, participând la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elveţia ş.a., cât şi în săli de concert şi teatre lirice din ţară, pe lângă activitatea sa bogată pe scena Sălii Radio.

Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României

Orchestra a fost fondată în anul 2014, cu scopul de a le oferi tinerilor muzicieni experienţa de a aborda un repertoriu muzical variat, la nivel profesionist. Orchestra a debutat în anul 2014 la Ateneul Român, la Concertul Regal Caritabil. Ulterior, a susţinut în 2015 două concerte importante: 25 octombrie – a doua apariţie la Concertul Regal şi 5 decembrie, în acompaniamentul violonistului Armand Mourzagaliyev, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea. Anual, elevi şi studenţi ai instituţiilor de profil din toată ţara, care studiază flaut, oboi, clarinet, fagot, instrumente de alamă, percuţie, vioară, violă, violoncel sau contrabas, sunt invitaţi să participe la audiţiile organizate pentru compunerea orchestrei.

Promo Concert Regal

https://youtu.be/N7SvVfbdsGg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.