Premieră TV: Concursul Internaţional „George Enescu” – 2018

Din 15 aprilie, la TVR 3, în fiecare seară de luni, marţi şi miercuri, de la ora 23.00, urmărim evoluţiile a 270 dintre cei mai talentaţi tineri muzicieni din 39 de ţări – în competiţia pentru câştigarea trofeului ediţiei 2018 la una dintre cele patru secţiuni – Compoziţie, Vioară, Violoncel şi Pian

TVR 3 vă invită să îi descoperim pe unii dintre cei mai talentați tineri artiști ai momentului (marile nume ale muzicii clasice de mâine) care, în perioada 1 – 23 septembrie 2018, au evoluat în cadrul Concursului Internaţional George Enescu  pe scena Ateneului Român din Bucureşti.

Continuă să citești

Dan Ionescu: Nuvela Păcat, de I. L. Caragiale. Analiză în perspectivă absurdă*

*Fragmente din cartea: Absurdul în opera lui I. L. Caragiale, Editura Junimea, colecția Efigii, Iași, 2018, preț: 33 de lei. Cartea se regăsește și la redacția revistei noastre, la preț redus. Pentru detalii, accesați adresa de contact a publicației.

Într-un spațiu fără dimensiune fantastică, mai degrabă modest, are loc pregătirea protagonistului și de plecare și de preîntâmpinare a capcanelor de pe drumul acesta al inițierii, fie într-o profesie, fie într-o aventură a cunoașterii lumii, la pas sau treaptă cu treaptă.

Continuă să citești