Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Cluj-Napoca: Asociația Editorilor din România organizează, în perioada 5 – 8 octombrie, cea de-a zecea ediție a Salonului de Carte Bookfest Cluj–Napoca.  Evenimentul, organizat sub egida Federației Editorilor din România, se va desfășura la Centrul Cultural Casino din Parcul Central Cluj-Napoca. Din program:

Continuă să citești

Poftiţi în arena cuvintelor corecte! Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

Ruxandra Gheorghe Negrea

Limba română este limbă maternă pentru 24 de milioane de oameni. Cei mai mulți sunt, desigur, în România și în Republica Moldova, urmați apoi de românii din țările din jur: Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria. Dar migrația a făcut ca vorbitori nativi de română să ajungă și în țări mai îndepărtate: Israel, Germania, Italia, Spania ori Statele Unite. Interesant este că, în şcolile din 43 de țări ale lumii, limba română se predă ca limbă străină. Pentru toţi cei care iubesc limba română, TVR 1 aduce ediţii în premieră ale emisiunii „Care pe care”! Din 7 octombrie, singurul concurs din audiovizualul românesc dedicat limbii române, „Care pe care”, poate fi urmărit sâmbăta şi duminica, de la ora 16.00. 

Continuă să citești

Înainte de alegeri de Barbu Ștefănescu – Delavrancea

https://blog.revistaderecenzii.com/

Lăsîndu-te la vale pe șoseaua care pleacă din Slatina, avînd la dreapta zăvoaiele Oltului și la stînga șiruri de dealuri cu porumbiști, dacă gonești cu patru cai, în trei ceasuri sosești în Necule, comună mare, de trei mii de suflete, și reședință de suprefectură a plășii Dumbrăvile.

Continuă să citești

PE VALEA PRAHOVEI: PREDEAL, AZUGA, BUȘTENI, Sinaia de Alexandru Vlahuță

https://blog.revistaderecenzii.com/

Pe sub coastele Bucegilor, pe dinaintea celor mai înalte și mai frumoase vârfuri, se deschide de la miazănoapte spre miazăzi Valea Prahovei — pustietăți și întunecimi de codru acum două sute de ani — astăzi valea cea mai locuită și mai bogată din țară. Pornește de la hotar, din dâmbul Predealului, și se lasă-n cotituri trăgănate printre munți până dincolo de Câmpina, unde-și topește malurile în largul neteziș al șesului.

Continuă să citești