Etapă de Cupă Mondială la gimnastică aerobică, transmisă în direct de TVR 1. Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

Repetiții

Bucuresti, 11 octombrie 2023

Etapă de Cupă Mondială la gimnastică aerobică, transmisă în direct de TVR 1


13-15 octombrie este weekend-ul gimnasticii aerobice, la Sala Polivalentă din București. 12 sportivi români în concurs! TVR 1 transmite în direct duminică, 15 octombrie, începând cu ora 14.30, finalele la individual masculin, individual feminin, perechi, trio, grup şi aerobic dans, cu festivităţile de premiere aferente.

Continuă să citești

Adelin Petrișor și Dragoş Stoian, echipa Știrilor TVR care relatează din Israel. Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

Bucureşti, 11 octombrie 2023

Adelin Petrișor și Dragoş Stoian, echipa Știrilor TVR care relatează din Israel

Corespondențele jurnalistului Adelin Petrişor şi ale cameramanului Dragoş Stoian din Israel pot fi urmărite în emisiunile informative ale posturilor TVR 1, TVR 2, TVR INFO, TVR Moldova şi online, pe stiriletvr.ro.

Continuă să citești

Sir Alfred Hitchcock! Miercuri, 11 octombrie, la TVR 1. Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

DSC_9314.NEF

După un film de Hitchcock, pe care îl vedem la „Telecinemateca”* marţi, 10 octombrie, urmează un film despre Sir Alfred Hitchcock! Miercuri, 11 octombrie, la TVR 1 urmărim în premieră filmul biografic „Hitchcock”, producţie SUA, 2012, cu o distibuţie de zile mari: Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson, Toni Collette. 

Mintea lui a fost legendară. Stilul său – revoluţionar. Iar soţia lui – extraordinară. Pentru că în spatele oricărui „Psycho” se află o soţie extraordinară! TVR 1 continuă seria premierelor, astfel că miercuri, 11 octombrie, de la ora 21.00, telespectatorii se bucură să urmărească filmul biografic „Hitchcock”, în regia lui Sacha Gervasi. 

Continuă să citești

VALEA TELEAJENULUI de Alexandru Vlahuță

https://blog.revistaderecenzii.com/

Prin frânturi de măguri, subt arșița soarelui, tăiem spre răsărit meleagurile pustii, scrijelate de izvoare sărate ce usucă iarba pe unde trec, și ne lăsăm pe surpătura Runcului în valea Teleajenului. Ne oprim puțin în Vălenii-de-Munte, orășel vechi de peste șase sute de ani, așternut, între izlazuri și livezi de pruni, pe râușorul Văleanca. Pe spintecătura asta se vede că și-au făcut vad gloatele tătarilor când s-au năpustit încoace, pentru că toate satele de pe Teleajen, până-n cheia Bratocii, păstrează amintiri — doine, legende, nume de locuri — de pe vremile acelea de groază. De-aici o luăm pe apa Teleajenului, pe lângă Drajna-de-sus, unde s-au descoperit de curând, pe culmea dealului Gradiștea, urmele unui însemnat lagăr roman, și după un drum de patru ceasuri, peste dealuri sparte de viiturile șuvoaielor, printre hârtoape prăpăstioase, ieșim la mânăstirea Suzana, așezată-ntr-o poiană frumoasă, pe-o frunte de dâmb, sub care se azvârl în Teleajen pârăul Stanca din dreapta și Epurașul din stânga, tăind pe braniștea văii o cruce de argint.

Continuă să citești