Zâna munţilor de Petre Ispirescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

A fost odată un împărat foarte viteaz; toate împărăţiile de prinprejurul împărăţiei sale îi cerea sfaturi: atâta era de drept şi înţelept. Când se isca sfadă între dânşii, la acest împărat mergeau mai întâi la judecată şi, cum zicea el, aşa se şi făcea, fiindcă era judecător drept şi iubitor de pace. Când fu aproape de bătrâneţe îi dărui Dumnezeu un fecior. Nu se poate spune câtă bucurie simţi împăratul când a văzut că dobândi un moştenitor. Toţi împăraţii vecini i-au trimis daruri. Ei nu mai puţin se bucurau că vecinul lor, care îi ajuta cu sfaturi şi poveţele lui cele de mult folos, a dobândit fecior.

Poveşti de Petre Ispirescu - Zâna munţilor
Continuă să citești

Valea Prutului de Alexandru Vlahuță

https://blog.revistaderecenzii.com/

Din cel din urmă arc al Carpaților, de sub poalele Călimanului, se lasă pe coasta despre răsărit a țării, un lung șir de coline, care marg — ridicându-se și culcându-se ca valurile unei mări — până la cătările Dunării. Pe la căpătâiul acestor dealuri, frumoasele și roditoarele dealuri ale Moldovei — se îndoaie Prutul în șerpuiri mari, așternut ca de pe întinsul unei stepe. Izvorât de departe, din Carpații Galiției, râul vine tulbure la hotarele noastre, sparge măgurile Mamorniței și-și împinge apa-i gălbuie, lină, fără nici o încrețitură, în lunca largă, ce se desface de la Cotul Boianului de jos.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Muzeul Național al Literaturii Române prezintă spectacolul „DesFacerea lumii sau Spectacol în aer liber”, după Nina Cassian, cu inserții poetice semnate de Nichita Stănescu și Marin Sorescu – ora 18:00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu 8. Interpretează: Roxana Guttman, Radu Mateucă și Naomi Guttman. Dramatizarea și adaptarea după scrierile Ninei Cassian, lui Nichita Stănescu și Marin Sorescu de Roxana Guttman. Distribuție și regia: Roxana Guttman, Naomi Guttman, Radu Mateucă. Intrarea este liberă, iar accesul la eveniment se va face în limita locurilor disponibile. Printre partenerii media ai MNLR: Radio România Cultural

Continuă să citești