Observatorul de urşi din Borzont şi alte unicate din centrul României, în primul episod „Exclusiv în România”. Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

Observatorul de urşi din Borzont şi alte unicate din centrul României, în primul episod „Exclusiv în România” 

Prima ediţie a noului sezon „Exclusiv în România” începe în mijlocul ţării, între Miercurea Ciuc şi Gheorgheni, mai exact în comuna Frumoasa, din judeţul Harghita. 1000 de ani de istorie militară a secuilor pe teritoriul Transilvaniei sunt puşi în valoare într-un excepţional muzeu bine documentat şi echilibrat din punct de vedere istoric şi al informaţiilor prezentate. Aflăm totul din vizita la Centrul Memorial al Grănicerilor Secui.

Continuă să citești

„Copiii spun”. Şi în această toamnă, la TVR 1. Articol de Bianca Dinescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

Bucureşti, 20 octombrie 2023

„Copiii spun”. Şi în această toamnă, la TVR 1

Au multe de spus. E nevoie doar să li se ofere cadrul necesar pentru a se face auziţi. Din 21 octombrie, Virgil Ianţu le este partener de discuţie într-un nou sezon „Copiii spun”. În fiecare sâmbătă, de la ora 15.30, la TVR 1.

Continuă să citești

De 10 ani, la TVR 1. Sezonul 21 „Exclusiv în România”, din 22 octombrie. Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

Bucuresti, 20 octombrie 2023

De 10 ani, la TVR 1. Sezonul 21 „Exclusiv în România”, din 22 octombrie

Povestea observatorului de urşi de la Borzont (Harghita), premiere mondiale din Mica Romă (Blaj), Valea Doftanei şi Brebu, cu tinerii lor pasionaţi de tradiţii populare, viaţa piloţilor SMURD şi a salvamontiştilor din Măgura (Braşov), ugocenii şi oşenii din Sătmar sau tătarii şi turcii tulceni, pe toate şi pe toţi îi vom descoperi alături de Cristian Tabără şi echipa sa în noul sezon „Exlusiv în România”. Duminica, de la ora 17.00, la TVR 1. 

Continuă să citești

Casa Thüringer de Panait Istrati

https://blog.revistaderecenzii.com/

Cu apariția acestui prim volum în Editura „Cartea Românească”, mi se realizează o veche dorință: aceea de a ceda și în România, cum am făcut la Paris, exclusivitatea publicării cărților mele unei mari case de editură, care să poată într-o zi să prezinte cititorului român colecția întregii mele opere literare, frumos tipărită.

Continuă să citești

Găinăreasa. Poveste de Petre Ispirescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

 A fost odată un împărat şi o împărăteasă. În căsătoria lor ei au trăit ca fraţii, şi numai o fată au fost făcut. Ca şi mumă-sa, această fată, din naştere, era cu o stea în frunte. Murind împărăteasa, a lăsat cu sufletul la ceasul morţii ei şi cu jurământ ca împăratul, soţul ei, să nu văduvească, ci să ia de soţie pe aceea la care se va potrivi condurul ei. Împăratul o iubea, nevoie mare. Şi nici în ruptul capului nu voia să se însoare de a doua oară. Un an întreg, întreguleţ o plânse după înmormântarea ei.

Poveşti de Petre Ispirescu - Găinăreasa

        Sfatul împărăţiei, ştiind hotărârea împărătesei, lăsată cu grai de moarte, se tot ţinea de câra împăratului ca să se însoare, şi mai multe nu. El se tot împotrivea cu fel de fel de cuvinte.

Continuă să citești

A mele visuri… de Alexandru Vlahuță

https://blog.revistaderecenzii.com/

A mele visuri risipite,
Ce-mi umplu inima de jale,
Le văd în frunzele pălite
Și-n pustiirea de pe vale.

De-a pururi sta-vor troienite,
Sub vremea ce s-așterne-n pale,
A mele visuri risipite,
Ce-mi umplu inima de jale!

Copac, când zile fericite
Îți vor întoarce iar din cale
Podoaba ramurilor tale,
În noapte-or sta mai adâncite
A mele visuri risipite!

Sursa: https://ro.wikisource.org/wiki/A_mele_visuri…

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Iași: În perioada 21-27 octombrie, se va desfăşura ediţia jubiliară cu numărul XXV a Festivalului Muzicii Româneşti, marcând şi aniversarea a 50 de ani de la inaugurare (1973). Organizat de Universitatea Naţională de Arte ‘George Enescu’ din Iaşi în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi Opera Naţională Română Iaşi, evenimentul emblematic pentru lumea muzicală românească va aduce în atenţia publicului lucrări moderne şi contemporane aparţinând atât tinerilor compozitori, cât şi unor nume consacrate ale culturii muzicale româneşti. În cadrul ediţiei din acest an, festivalul va include genuri, stiluri şi categorii diverse, de la cele ale muzicii tradiţionale culte până la muzica de avangardă, electronică şi electroacustică

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor şi prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuţii, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Naţional de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediţie. Vor fi în atenţia publicului, în cele trei zile programate maratonului (21, 28 şi 29 octombrie, între orele 11:00-16:00, la Cărtureşti Verona – partener al FNT33), circa 30 de titluri dintre cele mai variate, cu subiect comun – teatrul, semnate de importanţi autori şi apărute la diverse edituri din România şi chiar din străinătate. Detalii pe site-ul www.fnt.ro

Continuă să citești