https://blog.revistaderecenzii.com/

https://blog.revistaderecenzii.com/
A ştiut dintotdeauna că vrea să fie actor. Şi-a urmat visul – joacă teatru sau în filme artistice. De peste 12 ani, o ţară întreagă îl iubeşte şi pentru rolul din serialul „Las Fierbinți”. Despre independență, talent, curaj și asumare – luni, 30 octombrie, ora 23.00, la „Nocturne”, cu Marina Constantinescu și Adrian Văncică.
Continuă să citeștihttps://blog.revistaderecenzii.com/
Telespectatorii TVR 1 îşi vor petrece după-amiezele în compania „Împărătesei Ki”, personaj inspirat de una dintre cele mai influente figuri politice ale Dinastiei chineze Yuan. Povestea „Împărătesei Ki” se vede de luni până vineri, ora 16.45.
Continuă să citeștihttps://blog.revistaderecenzii.com/
A fost odată un împărat şi o împărăteasă. Zece ani au vieţuit ei în căsătorie şi nu putură face şi ei măcar o stârpitură de copil. În cele de pe urmă, împăratul porunci împărătesei soţiei lui, că dacă într-un an de zile de aci nainte nu-i va face un copil, să ştie că pâine şi sare pe un taler cu dânsul nu va mai mânca.
https://blog.revistaderecenzii.com/
Între unguri și bulgari. Frații Asan și Împărăția Romano-Bulgară. Năvălirea tătarilor
De pe la sfârșitul sutei a patra, marea împărăție romană e desfăcută în două. În partea de apus, cu scaunul la Roma, au năvălit germanii, — în partea răsăriteană cu scaunul la Constantinopol, au năvălit slavii. Neamurile celelalte de barbari se mistuie cu încetul, ca apele fără matcă, pe care le soarbe pământul. Lumea creștină e ruptă și ea în două: biserica de Apus — catolică — sub ascultarea Papei de la Roma, și biserica de Răsărit — ortodoxă — sub ascultarea Patriarhului de la Constantinopol. La anul 679 bulgarii se așează de partea cealaltă a Dunării, între Balcani și Marea Neagră, peste slavi și se contopesc cu ei. În a doua jumătate a veacului al nouălea trec, cu regele lor Boris, la legea creștinească. Șovăiesc la început, vreo doi-trei ani, între biserica de Apus și cea de Răsărit. Frații Metodiu și Chiril, trimiși să răspândească învățăturile lui Hristos la popoarele slave, alcătuiesc un alfabet nou — alfabetul chirilic de mai târziu — și scriu cărți slavonești pentru slujba bisericească. Sub înlăturarea acestor mari și neobosiți apostoli ai neamurilor slave, bulgarii rămân de-al binelea creștini „pravoslavnici”, legați de patriarhia din Constantinopol.
Continuă să citeștihttps://blog.revistaderecenzii.com/
Triptic religios la Vulcana-Băi, județul Dâmbovița
Dintr-o ofertă turistică a Agenției „Danalex” din Ploiești, am aflat cu uimire că în localitatea Vulcana-Băi, din județul Dâmbovița se află un triptic religios, alcătuit dintr-o biserică ortodoxă, o geamie și o sinagogă. Curiozitatea a fost mare, mai ales că zona nu este cunoscută pentru existența numeroasă în comunitate a persoanelor de religie islamică și mozaică.
Continuă să citeștihttps://blog.revistaderecenzii.com/
1787 – La Teatrul Stărilor (Ständetheater) din Praga, a avut loc premiera operei „Don Giovanni” a lui Wolfgang Amadeus Mozart.
Continuă să citești