„Miturile comunismului”, demontate la TVR 1. Articol de Bianca Dinescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

Bucureşti, 21 noiembrie 2023

Cele mai păzite secrete ale Epocii de Aur vor fi dezvăluite în noua serie de reportaje şi dezbateri de la TVR 1. Programul ce poartă semnăturile Ralucăi Rogojină şi Roxanei Tarhon se vede din 26 noiembrie, în fiecare duminică de la ora 18.00. „Ceauşescu, pacea şi minciuna” – primul episod.

Continuă să citești

„Demnitate și curaj”, Proiectul Companiei Naționale „Poșta Română”,lansat la Ploiești. Articol de Elena Trifan

https://blog.revistaderecenzii.com/

Luni, 20 noiembrie 2023, ora 11, în Sala de lectură „Nichita Stănescu” a Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga” Ploiești a fost lansată colecția de cărți poștale realizată de Compania Națională „Poșta Română”, în cadrul Campaniei „Demnitate și curaj”, prilejuită de Centenarul „Monica Lovinescu”.

Continuă să citești

Admet. Basm de Alexandru Odobescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

Masă mare era întinsă în palatele din Feres, căci domnitorul de acolo își adusese acasă ca mireasă pe frumoasa Alcesta, cea mai gingașă dintre fetele lui Pelias. Cântăreții sărbau măririle casei domnești din Feres și, povestind izbânzile lui Admet, spuneau cum, prin ajutorul lui Apolon cel cu mândre plete, acest voinic înhămase alături, la carul său, un leu și un mistreț și cu astfel de telegari intrase în cetatea Iolcos, ca să îndeplinească dorința lui Pelias, carele dase pretutindeni de știre că va mărita pe fiică-sa numai după acela ce într-astfel se va arăta dinaintea lui.

Continuă să citești