Jurnalul generalului Sănătescu. Articol de Geo Constantinescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

Jurnalul generalului Sănătescu, apărut pentru prima dată la
Editura Humanitas, București, în 1993 (cu o prefață de Simona
Ghițescu-Sănătescu) aduce mărturiile la zi de pe frontul din Est ale
unuia din comandanții săi, atât de controversați, până la urmă, de
istorie.

Continuă să citești

https://blog.revistaderecenzii.com/

Concert de colinde românești

Ediţii speciale ale îndrăgitelor programe ale postului, dar şi transmisiuni directe ale slujbelor religioase, concerte şi evenimente tematice pot fi urmărite în zilele din preajma Crăciunului la TVR 3.

Pe 23 decembrie, de la 13.30, Carmen Târnoveanu ne propune o ediţie specială Dăruieşte Românie!”, în care colindătorii sunt artişti reprezentând diferite stiluri muzicale: Walter Ghicolescu, Cosmin Vaman şi Alexandra Andrei, trupa de pop-rock Among the Filters şi trupa de pop-rock Taylor. 

Continuă să citești

Magia Crăciunului în programele TVR 1. Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

Exclusiv în România

Colindăm, cântâm şi jucăm, ne lăsăm cuprinşi de atmosfera de sărbătoare, intrăm în lumea copilăriei și ne aşezăm la masa de Crăciun. Magia sărbătorilor de iarnă ne învăluie pe toţi, iar TVR 1 aduce spiritul Crăciunului în casele noastre, prin emisiuni şi ediţii speciale ale programelor sale, concerte şi spectacole de Crăciun în premieră, programe umoristice, dar şi pentru copii, filme cu tematică de Crăciun. Iată câteva dintre programele TVR 1 din perioada 22-26 decembrie (ordonate cronologic).    

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Timișoara: Pe data de 20 decembrie 2023, Muzeul Național de Artă din Timișoara își va deschide porțile pentru un maraton cultural și acces cu program prelungit în cadrul expoziției “Brâncuși: surse românești și perspective universale”. Organizată de Muzeul Național de Artă din Timișoara, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România, finanțată de Consiliul Județean Timiș și susținută de o serie de sponsori importanți, expoziția găzduită de MNArT aduce în atenția publicului diferite etape ale parcursului artistic al lui Constantin Brâncuși. Evenimentul coincide cu aniversarea zilei de 20 decembrie 1989, data la care Timișoara s-a scuturat definitiv de trecutul ei comunist. Maratonul cultural Brâncuși va începe, așadar, pe 20 decembrie de la ora 10:00, continuându-se până pe 21 decembrie ora 8:00, după următoarul program:

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Cu ocazia Zilei Internaționale a Solidarității Umane, sărbătorite pe 20 decembrie în întreaga lume, sute de copii din corurile Cantus Mundi, alături de bine-cunoscuți artiști și jurnaliști din România, transmit tuturor un gând de pace, iubire și iertare. Copiii din corurile Cantus Mundi pornesc la colindat și cer lumii un armistițiu de Crăciun – o pauză de la ură, o pauză de la orgolii, o pauză de la războaie – așa cum au făcut, de-a lungul istoriei, soldații aflați în situații de conflict, cerând un răgaz de pace. Pe 19 și 20 decembrie, copii din corurile Cantus Mundi colindă Bucureștiul, de la spații comerciale până la redacții de știri, de la comunități de sprijin destinate persoanelor vârstnice până la cele destinate copiilor. Armistițiu de Crăciun este o campanie a copiilor din Cantus Mundi, cel mai amplu program național de integrare socială prin muzică a copiilor din România

Continuă să citești