Arhive zilnice: 8 ianuarie 2024
Serialul coreean „Jumătatea mea”, producţie 2023 – în premieră la TVR 1. Articol de Mihaela Berinde
https://blog.revistaderecenzii.com/
Serialul coreean „Jumătatea mea”, producţie 2023 – în premieră la TVR 1
O poveste despre o perioadă istorică, dar care are în prim-plan doi îndrăgostiți! Drama romantică ce spune povestea tinerei Yoo Gil-chae, născută într-o familie bogată, şi a lui Lee Yang-hyun, un nobil misterios, se vede la TVR 1 de luni, 8 ianuarie, ora 16.45.
Continuă să citeștiLa poarta celor care dorm de Ion Minulescu
https://blog.revistaderecenzii.com/
lui Dimitrie Anghel
Hei, cântăreț!…
Oprește-ți truditul pas…
Nu știi
Că-aci-i sfârșitul celor ce-au început cei vii?…
Și nu știi că-n grădina din dosu-acestei porți
Începe, nouă, lumea sfârșită de cei morți?…
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
25 de minute. Proză de I. L. Caragiale
https://blog.revistaderecenzii.com/
… Fiți toți joi în gară la-nălțimea patriotismului vostru, care nu s-a dezmințit niciodată, mai ales în așa plăcute, putem zice chiar fericite ocaziuni!Cetățeni!!Săptămâna viitoare este o zi solemnă pentru orașul nostru!!!
Astfel se-ncheia proclamația adresată de câteva zile de părintele orășelului Z… către administrații săi, afișată pe cale publică și reprodusă în capul ziarului oficios Sentinela Ordinii cu acest frumos motto:Evenimentele mari fac totdeauna să tacă micile pasiuni!
Continuă să citeștiCalendarul zilei
https://blog.revistaderecenzii.com/
1935 – S-a născut cântărețul american Elvis Presley, supranumit „regele rock-ului” (d. 1977).
1958 – Americanul Bobby Fischer a câștigat primul lui campionat național de șah, la vârsta de 14 ani.
1959 – Charles de Gaulle a devenit primul președinte al celei de-a cincea Republici Franceze.
Sursa: https://historia.ro/
Magda Buce Răduț –Cerberul de serviciu. Articol de Tania Jilavu
https://blog.revistaderecenzii.com/
Cum altfel s-o numesc pe doamna profesor Magda Buce Răduț, după ce mi-a căzut în mână albumul „Ion Țuculescu la Craiova”? Căci termin de citit conținutul acestuia și-mi amintesc că nu demult se străduise și reușise să editeze alt album, dedicat Craiovei, remarcabil album de colecție. Și sfârșesc prin a o compara pe autoare cu-n Cerber în versiune feminină. Un Cerber al valorilor culturale și de patrimoniu ale orașului. Năvalnică aduce aminte mă cuprinde! O revăd pe autoare pe vremea când era profesoară la Liceul de muzică și Arte plastice din Craiova, LMAP. Frumoasă, impunătoare în ciuda tinereții, dădea dovadă de-o exigență vădită față de valori și față de…ținuta elevilor. Cerberul în iarbă veghea deja pe-atunci la disciplina ce trebuia respectată; a fost prima și ultima dată când am fost trimisă acasă de la ore, pe motiv că nu aveam ținuta reglementară. Mă zărise pe holul liceului, aveam ciorapi ¾ colorați și dacă alți profesori trecuseră cu vederea acest element vestimentar, ochiul său vigilent nu rămăsese indiferent. Astăzi, peste decenii, regăsesc cu admirație pe cea care s-a dedicat nu doar vieții de dascăl ci mai cu seamă punerii în evidență a valorilor cultuale. Craiova e orașul căruia îi dedică energia și dragostea, prin toate acțiunile sale legate de artă, artiști etc. Dânsa face parte din speța omului implicat nu doar în munca sa, ci și în societate, e omul cu conștiința agitată care se întreabă dacă a făcut ceva, dacă a făcut îndeajuns, dacă implicarea sau dăruirea a fost suficientă sau nu, fiind omul activ, pozitiv. Și am convingerea că doamna Magda Buce Răduț își face o deviză din a educa generații, știind că educația frumosului nu-i altceva decât educația sufletului și un suflet implicat creează suflet mai departe. Mulți cred că „darul perfecțiunii ucide”. Dânsa e perfecționistă prin ce întreprinde și cu siguranță această ardoare a perfecțiunii sale e un soi de fericire, o reciprocă cu publicul cititor și cei ce o înconjoară. Și fericirea e viață.
Continuă să citești