Arhive zilnice: 16 ianuarie 2024
Calendarul zilei
https://blog.revistaderecenzii.com/
27 î.Hr. – Octavianus a primit titulatura sacrală de Augustus şi a adoptat titulatura de „Imperator Caesar Augustus divi filius”.
Continuă să citeștiIarnă – Friedrich Hölderlin
https://blog.revistaderecenzii.com/
Când frunzele se pierd pe câmpie,
Albul s-așază jos în vale
De soare strălucește tot ce-nvie;
Orașul este plin de vii urale.
E liniștea naturii și câmpia tace,
E-a omului spirit ce se-nalță
Cu mari imagini și preface
Natura-n primăvară, drept nuanță.
traducere Christian W. Schenk
Sursa: https://poetii-nostri.ro/friedrich
Informații culturale
https://blog.revistaderecenzii.com/
* Ediția din acest an a proiectului Zilele Culturii Naționale la MNLR îi așteaptă pe bucureșteni cu un program atractiv de evenimente dedicate copiilor, tinerilor și familiilor, dar și publicului general. Evenimentele se desfășoară în perioada 15-18 ianuarie și au loc la sediul Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR) din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la cel din Calea Griviței nr. 64-66, precum și la Casele memoriale ale MNLR. MNLR își așteaptă vizitatorii cu patru expoziții (de carte contemporană pentru copii, de pictură, de ilustrații de carte și de fotografie); două sesiuni de lecturi interactive pentru copii (în parteneriat cu Asociația De Basm); o discuție-atelier cu ilustratorii de cărți pentru copii; lecturi în Braille și în limba semnelor; un concert susținut de Ansamblul de băieți al Corului de Copii Radio, ateliere de benzi desenate, ateliere de interpretare, de inventat cuvinte și activități de educație muzeală, concerte, demonstrații de aikido, de șah și scrimă. Pentru publicul larg, MNLR a pregătit lecturi publice de proză, concerte, dezbateri literare, conferințe despre improvizație și jazz, precum și spectacole de teatru.
Continuă să citeștiInformații culturale
https://blog.revistaderecenzii.com/
* Editura Casa Radio organizează, în colaborare cu Colegiul Naţional Pedagogic ‘Regina Maria’ din Ploieşti, marţi, 16 ianuarie 2024, evenimentul intitulat ‘La ce bun poezia? – Atelier de redescoperire a puterii versului’. În contextul sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale, Editura Casa Radio îşi îndreaptă atenţia din nou către tinerii cititori, ieşind totodată în întâmpinarea profesorilor care vor să descopere modalităţi inedite de a preda literatura română. Vor participa la eveniment profesorii Catedrei de limba şi literatura română şi ai Catedrei de educaţie muzicală din Colegiul Naţional Pedagogic ‘Regina Maria’, precum şi elevii claselor de liceu, coordonaţi de profesoarele Corina Barbu, Raluca Faur, Ruxandra Popescu, Mihaela Răducea, Luiza Petrov. Audiobookurile Editurii Casa Radio reprezintă nu doar cărţi-obiect, potrivite pentru educaţia vizuală a cititorilor tineri, ci şi o ocazie unică de a asculta vocile scriitorilor români, tezaurizate în arhiva Radio România, o Fonotecă de Aur care cuprinde istoria sui-generis a culturii româneşti din ultimii 95 de ani
Continuă să citeștiAvocatul diavolului. Proză de Tania Jilavu
https://blog.revistaderecenzii.com/
Cineva îmi mărturisea că fusese mereu uimit să vadă cât de mult puteau femeile să își dorească o bijuterie, rămânând probabil un mister pentru acesta entuziasmul feminin în fața unei pietre prețioase incrustate într-un metal scump. Nu pun în discuție deloc dispoziția bărbatului de a fi oferit sau nu un astfel de dar vreunei femei, pentru simplul fapt că nu am idee dacă era vorba de o simplă observație ce viza hunta feminină sau poate doar un caz anume ce-l extrapolase apoi. Oricum s-ar fi petrecut lucrurile, cert este că mie mi-a dat de gândit acest subiect- legătura dintre femei și bijuterii.
Continuă să citești