Despre scoaterea sau mazilirea domnilor de Dimitrie Cantemir

https://blog.revistaderecenzii.com

Fiindcă am vorbit pentru punirea și pentru înoirea Domnilor Moldovei, cu dreptate poate să ceară dela noi cetitorul cel poftitor de știință, să spunem și pentru maziliea lor.

Deci vom rămâne la acea orândueală ce am arătat mai sus și din izvoarele care le avem înaintea ochilor, vom ispiti cu amăruntul, obi­ceiurile ce se urma în vremile vechi, cum și într’aceste de acum, la scoaterea Domnilor.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* Deta, jud. Timiș: Casa Fecrh din Deta găzduiește, de la ora 11:00, Retro Parada Verii 2024, o expoziție de vehicule istorice

* Iași: Cinefilii vor putea urmări două episoade din cadrul serialului „Marcel Iureș prezintă Enigmele României” în cadrul secțiunii „Documentar” a festivalului „Serile Filmului Românesc” (SRF) de la Iași – ora 13:00, la Cinema Ateneu, Iași. Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri despre culisele emisiunii, la care vor lua parte actorul Marcel Iureș, producătorul executiv John Florescu și producătorul asociat al documentarului, Dan Drăghicescu.

Continuă să citești

Selfie  poetic de Tania Jilavu

https://blog.revistaderecenzii.com

Soarta multor copii a atârnat de faptul că în casa părinților a existat o bibliotecă sau…nu. Acest început stabilește o serie de conexiuni mai târziu, rezultatul fiind vizibil peste decenii. Doamna Grety Stuparu scrie poeme marcate de realismul profunzimilor existențiale proprii. De ce-i memoria așa nebună, adesea absurdă?

Continuă să citești