Despre obiceiurile și țeremoniile curții domnești de Dimitrie Cantemir

https://blog.revistaderecenzii.com

Acum credem că va fi un lucru plăcut pentru cetitorul cel poftitor de știință, ca să-i descoperim împreună și pompa și orânduiala care se păzește pe la alaiurile cele răsfățate și ospețele Domnești, precum și la biserică.

Ori și când ese Domnul afară din oraș, ca să meargă la vreo biserică sau mănăstire sau și la război, atuncea nu se întâmplă mergerea lui într’alt chip, decât numai cu cea mai mare pompă sub petrecerea a mulțime de ostași. Înainte merg vreo câțiva povățuitori și îndreptători de drum, care sunt buni pentru această treabă dintre ostași și dintre alergători.

Continuă să citești

Cabinetul negru de I. L. Caragiale

https://blog.revistaderecenzii.com

Țiu să fiu bine înțeles totdeauna că de părerile pe cari odată pe săptămână le dau în această rubrică a „Universului”, absolut nimeni altul decât mine nu poate fi făcut răspunzător.

Întrucât, precum am mai spus odată, un colaborator care iscălește articolele sale, nu ofensează prin indecență dignitatea unui organ de publicitate, directorul acestuia nu trebue tras la nici o răspundere de părerile colaboratorului, fie ele cât de cornorate.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* Iași: Organizatorii unicului festival dedicat exclusiv cinematografiei românești, Serile Filmului Românesc (SFR), anunță o ediție aniversară – a XV-a, programată între 31 iulie și 4 august, la Iași. Timp de cinci zile, evenimentul aduce în prim-plan filme în avanpremieră și premieră, invitați și momente speciale dedicate celor care au adus o contribuție în teatrul și cinematografia românească. Festivalul se desfășoară, ca în fiecare an, în mai multe spații din Iași, printre care Piața Unirii – Open Air, Ateneul Național din Iași, Amfiteatrul Palas, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” Iași, alături de alte locuri. 

Continuă să citești