Calendarul zilei

https://blog.revistaderecenzii.com

48 î.Hr. – Bătălia de la Pharsalus: Iulius Cezar l-a învins pe Pompei, întărindu-și controlul asupra Republicii Romane.

378 – Bătălia de la Adrianopol: Armata romană a suferit o înfrângere catastrofală în fața goților. Împăratul Valens a murit în luptă.

1483 – Prima Liturghie celebrată în Capela Sixtină din Roma.

Continuă să citești

Nepotismul de I. L. Caragiale

https://blog.revistaderecenzii.com

Există la noi un fel de teorie, care se preumblă din gură în gură, din gazetă în gazetă, și care pe cât pare a fi mai general acreditată pe atât este de falsă. Iată teoria aceasta:

Un om fiind la putere, sau bucurându-se de o situațiune însemnată în vreo ramură de activitate publică sau privată, nu are dreptul să numească în funcțiuni publice, sau să prefere pentru posturi de încredere pe rudele sau prietenii săi. Fie aceste rude, fie acești prieteni persoanele cele mai corecte, cele mai capabile și inteligente, după această teorie ei trebuiesc sistematic îndepărtați de la activitatea publică, câtă vreme unul din familie sau un bun prieten este la putere.

Continuă să citești

Sărbătoarea „Strada Armenească”, București, 2024. Articol de Elena Trifan

https://blog.revistaderecenzii.com

În zilele de 2-4 august 2024, Comunitatea Armenilor din România a organizat cea de-a VIII-a ediție a Festivalului „Strada Armenească”.

Într-o vreme caniculară, a fost binevenită desfășurarea lui în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” București.

Timp de trei zile, aspecte ale istoriei, culturii, civilizației și artei armenești au fost prezentate prin intermediul panourilor documentare, cărților, revistelor, atelierelor, discuțiilor, expozițiilor și spectacolelor.

Continuă să citești