Craii de Curtea – Veche de Mateiu Caragiale

https://blog.revistaderecenzii.com

Cu toate că, în ajun chiar, îmi făgăduisem cu jurământ să mă întorc devreme acasă, tocmai atunci mă întorsesem mai târziu: a doua zi spre amiazi.

Noaptea mă apuca în așternut. Pierdusem răbojul timpului. Aș fi dormit înainte, dus, fără zgomotoasa sosire a unei scrisori pentru care trebuia neapărat să iscălesc de primire. Trezit din somn sunt mahmur, ursuz, ciufut. Nu iscălii. Mormăii numai să fiu lăsat în pace.

Continuă să citești

„Romanii călători” de Ioan Kalinderu de I. L. Caragiale

https://blog.revistaderecenzii.com

doctor în drept de la Facultatea din Paris,

membru al Academiei Române,

membru al Societății geografice române. București, 1895


În mijlocul preocupațiunilor utilitare așa de multiple, cari agită lumea în acest veac de oțel și de cauciuc, e frumos să vedem pe un om găsind încă timp pentru studii mai senine, pentru cercetări științifice înalte, pentru cultivarea artelor frumoase. Aceste “nobile inutilități” au fost totdeauna un fel de strict necesariu pentru oamenii cu spirite mai ridicate.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* În Parcul Titan, prin concertul “Ave Maria Symphonic-Pops” va fi celebrată sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului – ora 19:30. ‘Ave Maria Symphonic-Pops’ îi aduce în faţa publicului pe interpreta de muzică religioasă Maria Coman, pe George Miron&Grupul vocal Acapella, tenorul Andrei Lazăr, Alexandra Crişan, Narcisa Suciu, Cedry2K, Andrei Tudor Band, pe Ovidiu Lazăr&Enjoy Music. Pe aceeaşi scenă vor răsuna muzica bizantină sau de inspiraţie gospel, precum şi cea crossover de la clasic, jazz, la folk şi până la pop simfonic. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Simfonică Bucureşti, orchestraţiile sunt semnate de Ionel Tudor, Andrei Tudor şi Adam Popa.

Continuă să citești