Moromeții (VI) de Marin Preda

https://blog.revistaderecenzii.com

VI

Tot timpul acesta, de dincolo, din curtea lui Tudor Bălosu nu se auzise nimic, ca și când casa ar fi fost pustie. Paraschiv, Nilă și Achim, împreună cu tatăl lor ieșiseră câteșipatru în poartă. Mai pe urmă, se apropiaseră și cele două fete și Niculae în urmă. Când Birică o luă încet spre șosea, Nilă se dezlipi de lângă poartă, unde stătea rezemat, și porni alene în urma lui. Moromete îl petrecu o vreme cu privirea până se îndepărtă câțiva pași de șanțul șoselei, apoi îl strigă deodată, ca și când până atunci ar fi stat la îndoială, gândindu-se la ceva.

Continuă să citești

Scrisoare de I. L. Caragiale

https://blog.revistaderecenzii.com

Stimate domnule Director

Am citit în Românul de joi 14/27 Aprilie, între altele că:

Scriitorii din România pot veni între românii din Ungaria, numai și numai ca literați, ca să-și recite operele lor, să facă adică petrecere de salon literar; n’au dreptul aci să se vîre, nici chiar să aibă păreri, în afacerile interne ale românilor supuși ungari…

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* Sibiu: Evenimentul GREEN MUSEUMS va avea loc între 16 şi 18 august, la Muzeul ASTRA din Sibiu, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Scopul principal al evenimentului este de a încuraja parteneriatele şi colaborările bilaterale între organizatori de festivaluri şi muzee în aer liber din România şi Norvegia, care împărtăşesc dorinţa de a oferi publicului experienţe complexe, valorificând, în mod responsabil resursele şi mediul înconjurător.

Continuă să citești