Moromeții (VII) de Marin Preda

https://blog.revistaderecenzii.com

VII

După plecarea lui Birică și a lui Paraschiv și Achim, Tita și Ilinca mai stătuseră puțin în drum apoi se culcaseră ostenite. Catrina Moromete îl chemase pe Niculae în tindă, vrând să-i dea de mâncare laptele pe care i-l oprise.

— Nu mănânc, se strâmbase băiatul țâfnos. Nu mi-e foame.

Continuă să citești

O seară bine petrecută de I. L. Caragiale

https://blog.revistaderecenzii.com

Vorbeam zilele trecute mai mulți prieteni despre felurile de petreceri în nopțile lungi de iarnă, și, se-nțelege, fiecare, după vârstă și temperament, avea deosebită predilecție.

Unuia i se părea că o bună serată la teatru, urmată de un souper fin, într-un salon luminat și parfumat, cu prieteni ușuratici de ambe-sexe e cea mai delicată petrecere în aceste lungi nopți. Glumele acelea ale damelor și râsetele și șampania…

Continuă să citești

Calendarul zilei

https://blog.revistaderecenzii.com

986 – Bătălia de la Porțile lui Traian: O armată bizantină condusă de împăratul Vasile al II-lea a suferit o înfrângere zdrobitoare în fața bulgarilor, într-o trecătoare din Munții Balcani. Împăratul bizantin a scăpat cu viață cu dificultate.

1629 – S-a născut regele polonez Ioan al III-lea Sobieski, salvatorul Vienei (d. 1696). 

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* Timișoara: Passenger, artistul britanic cu peste 14 milioane de ascultători pe platforma Spotify, vine pentru prima dată în Timișoara și va susține sâmbătă, 17 august, primul concert în vestul țării, la invitația Centrului de Proiecte, pe scena evenimentului „Celebrarea orașului” – ora 20:15, în Parcul Civic. „Zdob și Zdub”, cea mai populară trupă din Republica Moldova, va completa programul serii cu un concert electrizant, în stilul etno-rock deja consacrat (ora 19:00). „Rita Ora” încheie concertul – ora 22:00. „Celebrarea orașului”, parte din moștenirea Programului Timișoara 2023, este un eveniment platformă finanțat de Municipiul Timișoara, coordonat și organizat de Centrul de Proiecte. Ediția din acest an va avea loc în perioada 16-18 august și va aduce împreună creatori și producători de evenimente din Timișoara. Pe 17 august, de la ora 12:00, FABER se transformă într-o locație splendidă pentru Festivalul „Secrete Întrețesute” – Festival de Cartier. Programul complet este disponibil pe site-ul www.celebrare-timisoara.ro

Continuă să citești