Moromeții de Marin Preda

https://blog.revistaderecenzii.com

IX

Pe la miezul nopții începu să cadă o ploaie liniștită și bogată. Murmura pe acoperișuri și peste pământ cu picături moi, ca de untdelemn. Nu se auzi nici un tunet și nu se văzu nici o fulgerătură. Era însă întuneric beznă.

Fiindcă ploaia începuse pe nesimțite, când se înteți nimeni nu se trezi din somn, și când de pe streșini începură să curgă șiroaie, de-a lungul prispei, cei care dormeau la margine se împinseră doar mai spre perete, mormăind.

Continuă să citești

Dărâmarea bisericii Vărzaru de I. L. Caragiale

https://blog.revistaderecenzii.com

1900

Atenția publică urmărește cu încordare atâtea ș-atâtea împrejurări de înaltă ordine politică și socială, interioare și internaționale – criză finanțiară, război, expoziție universală, întrevederi de împărați, o nouă lege a pensiilor, un monopol asupra alcoolurilor șcl. – încât se pot întâmpla multe lucruri foarte interesante care să treacă absolut neluate-n seamă, mai ales dacă se-ntâmplă în vreun colț lăturalnic, mai la o parte de drumul cel mare.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* Călan, jud. Hunedoara: ‘Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale’ va ajunge la Baza Sportivă Victoria din Călan, în continuarea programului ‘Zilele Călanului’. Timp de trei seri, în perioada 19 – 21 august, de la ora 21:15, spectatorii sunt invitaţi să vizioneze filme pentru toate gusturile. Programul începe luni, 19 august, cu o călătorie în minunata lume a filmului muzical pentru copii, cu ‘Maria Mirabela’, filmul lui Ion Popescu Gopo în care jocul actorilor se împleteşte cu personajele animate. Scopul ‘Caravanei filmului românesc – Cartea şi filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale’, proiect aflat la a XII-a ediţie, este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravană care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile

Continuă să citești