Elena Armenescu a lansat romanul „Dora, dincolo de surâs”. Articol de Elena Trifan

https://blog.revistaderecenzii.com

Miercuri, 25 septembrie 2024, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” București, medicul-scriitor Elena Armenescu a lansat romanul „Dora, dincolo de surâs”.

Activitatea a fost moderată de către Aurel Maria Baros, președintele Filialei de Proză a Uniunii Scriitorilor din România, care a prezentat și activitatea autoarei.

Continuă să citești

Calendarul zilei

https://blog.revistaderecenzii.com

Sursa: YouTube

1514 – Regele Ludovic al XII-lea al Franței s-a căsătorit cu cea de-a treia soție, Maria Tudor, sora regelui Henric al VIII-lea al Angliei.

1874 – A fost înființată Uniunea Generală a Poștelor, devenită, în 1878, Uniunea Poștală Universală (din 1947-instituție specializată a ONU, cu sediul la Berna). România este membru fondator.

Continuă să citești

Moromeții (II, 11) de Marin Preda

https://blog.revistaderecenzii.com

XI

Țugurlan continua să tacă. Ceea ce văzuse și auzise aci era același lucru, aceeași vorbărie fără noimă pe care o mai auzise și la fierărie și fără de care acești oameni se pare că nici nu puteau trăi. Acolo, ziarul fusese acela în jurul căruia amețiseră învârtindu-se, aci, povestirea lui Moromete despre Traian Pisică. Ceea ce îl uimise însă pe Țugurlan și îl făcuse să părăsească gândul de a-și mai bate joc de ei, era faptul că ei pluteau pe apa aceasta a lor cu atâta seninătate, încât era cu neputință să nu-ți dai seama că acest fel de a fi era de fapt bucuria și libertatea lor. Dacă ar mai fi avut și niște parale, cum spunea Dumitru lui Nae, n-ar mai fi dorit nimic nici pentru ei, nici pentru alții. Moromete cel puțin se pare că chiar ajunsese acolo, adică să-și ajungă lui însuși cu ce avea. Era sănătos, avea copiii sănătoși, avea două loturi de pământ, era un om deștept care îți făcea plăcere să stai cu el de vorbă (Țugurlan trebuia să convină că un om supărat nu putea asculta povestirea lui Moromete despre Pisică fără să nu uite o clipă de supărarea lui) și pe lângă toate acestea mai era și un om bun. Acum, la sfârșit, Țugurlan nu se mai îndoia că Moromete avea să-l împrumute cu bucate fără să stea pe gânduri. Ce om ciudat! Dar la urma-urmei, de ce se purta el așa de prietenos? se întreba Țugurlan. Nici rudă nu era cu Țugurlan, nici prieten, nici prieten cu un prieten de-al lui Țugurlan!

Continuă să citești