Cavalerul de Heinrich Heine

https://blog.revistaderecenzii.com

Trad. Șt. O. Iosif

A fost odinioară un cavaler tăcut,
Cu ochii melancolici, obrajii de zăpadă.
Tărăgănat și șubred, pustiu și abătut,
El hoinărea pe uliți, dat visurilor pradă.
Era așa de țeapăn, stângaci, dus în extaz!
La geamuri flori și fete râdeau de el cu haz,
Când, șovăind în umblet, se poticnea, sărmanul!

Continuă să citești

Moromeții (II, 16) de Marin Preda

https://blog.revistaderecenzii.com

XVI

— Ei, Niculae, hai acum cu mine să vedem dacă poți să mergi la școală sau nu. E nenorocire, Niculae! Am crezut că, hai, că n-o fi el prețul grâului ca acum un an, că piața mai scade când se face grâu mult, dar să scadă el la jumătate, asta n-ași fi crezut niciodată că o să se întâmple. Sui-te sus și fă-ți cruce. Dacă ne întoarcem cu grâul îndărăt, n-am ce să-ți mai fac, sărac de sufletul tău!

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* Craiova: De Ziua Patrimoniului Cultural Imaterial (17 oct.), la Biblioteca Judeţeană ‘Alexandru şi Aristia Aman’ are loc un Atelier de artă şi simboluri tradiţionale

* Sibiu: ESTE Filmul de Miercuri prezintă ‘Trei kilometri până la capătul lumii’, în regia lui Emanuel Pârvu, film nominalizat la categoria Palme D’Or, la Festivalul de Film de la Cannes şi câştigător al Marelui Premiu la Sarajevo de anul acesta. Proiecţia va avea loc miercuri, 16 octombrie, de la ora 20.00, la Sala Mică a Centrului Cultural ‘Ion Besoiu’ din Sibiu, în prezenţa actorului Ciprian Chiujdea şi a scenografului Bogdan Ionescu, ce vor participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul.

Continuă să citești