Calendarul zilei

https://blog.revistaderecenzii.com

1947 – Regele Mihai a fost forțat să abdice printr-o lovitură de stat comunistă. În aceeași zi a fost proclamată Republica Populară Română (RPR)

1865 – S-a născut scriitorul britanic Rudyard Kipling, autor al volumului pentru copii „Cartea junglei”, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1907 (d. 1936).

Continuă să citești

Horoscopul pentru ziua de 30 decembrie 2024 (de AI)

https://blog.revistaderecenzii.com

Berbec (21 martie – 19 aprilie)
Astăzi, ești plin de energie și determinare. Este o zi favorabilă pentru a începe proiecte noi sau pentru a finaliza sarcini importante. În plan sentimental, poți avea parte de surprize plăcute.

Taur (20 aprilie – 20 mai)
Te simți în siguranță și protejat. Este o perioadă în care forțele negative nu te pot atinge, permițându-ți să te concentrezi pe obiectivele tale fără distrageri.

Continuă să citești

Tradiții populare ale zilei (de AI)

https://blog.revistaderecenzii.com

Pe 30 decembrie, în România, nu există sărbători religioase majore sau tradiții populare specifice la nivel național. Cu toate acestea, în unele regiuni, perioada dintre Crăciun și Anul Nou este marcată de diverse obiceiuri și superstiții locale.

De exemplu, în unele zone, tăierea porcului are loc în această perioadă, deși tradițional se face de Ignat, pe 20 decembrie. Se crede că, dacă nu se taie un porc, este bine să se sacrifice măcar o pasăre, pentru a asigura prosperitatea în anul ce urmează.

Continuă să citești

Smerită mulțumire de Tania Jilavu

https://blog.revistaderecenzii.com

Suntem în sărbători, terminăm anul. Sunt zile de reflecție, de bilanț, de nostalgie pentru anii ce s-au dus și se tot duc precum clipele de la o anumită vârstă. Se duc fără a avea puterea de a ne opune trecerii timpului, se duc precum norii pe cer în zilele când vine ploaia. Ploaie de stele, ploaie de gânduri simt acum când îmi zic că poate fi (cu voia sau fără voia cuiva) ultimul printre cei de-i mai am; așa cum știi că romanul pe care-l citești se apropie de sfârșit și nu te grăbești voit să-l termini. Pentru că ne-am obișnuit cu naratorul, cu personajele, cu atitudinea noastră vis a vis de conținutul său.

Continuă să citești